31. mart 2022.31. mar 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Sportski savez 42. put birao najuspešnije u sportu Šapca

Najbolji u izazovnoj godini

Godina u znaku Kovida. Velika konkurencija i težak izbor. Najvažnija pojedinačna priznanja za rukomet i kajak, ekipno tekvondou. Najviša priznanja, posebna, specijalna priznanja i posthumne plakete
Sportski savez Šappca 42. put birao je najuspešnije sportske predstavnike lokalne samouprave u prethodnoj godini kojima je na svečanosti dodelio priznanja. Uz najviša sportska priznanja, dodeljena su posebna, specijalna priznanja, kao i posthumne plakete za doprinos razvoju i unapređenju sporta onih koji više nisu sa nama.

Laureat među sportistkinjama je prvotimka Medicinara, reprezentativka Srbije u mlađim kategorijama, najmlađi kapiten šabačkog kluba Una Obrenović.

-Priznanje je čast koja donosi ponos i odgovornost. Trudiću se da svakog dana napredujem, budem bolja i doprinosim uspesima ekipe. Nadam se da ću i narednih godina rezultatima zavredeti da budem u konkurenciji za sportska priznanja. Volela bih da to zaslužim noseći i reprezentativni dres, a san je nastup na Olimpijskim igrama u budućnosti – predstavlja nam želje Una Obrenović.

Kolega po priznanju, iskusni olimpijac iz Rija i uzdanica srpskog kajaka Nebojša Grujić zavredeo je pehar najboljeg sportiste u izboru Sportskog saveza Šapca.

-Šabac je sportski grad, konkurencija je uvek brojna i jaka, a kada u takvim uslovima baš vi budete izabrani za najboljeg, to je veliki podstrek. Brojna takmičenja su pred nama ove godine i nadam se da ću ostvariti visoke ciljeve i tako opravdati i ovu titulu – obećao je Nebojša Grujić, reprezentativac i član KK „Zorka“.

Sport je prevazilaženje prepreka, pobeda nad protivnicima, fer borba do cilja. Uz sportske takmace, čitavu godinu takmičari su imali rivala poznatog kao Kovid 19. Želja svih je da on postane prošlost, a dobri rezultati budućnost.

-Cela 2021. obeležena je pandemijom i u takvim uslovima naši sportisti su uspeli da ostvare dobre rezultate i učine i ovaj izbor teškim za članove žirija. Verujem da se među velikim brojem mladih dobitnika, kao i uspešnih, mladih sportista u Šapcu generalno, nalazi mnogo budućih učesnika najvećih svetskih takmičenja, osvajača trofeja, te se nadam da će već jaka konkurencija biti još jača iz godine u godinu – istakao je predsednik Sportskog saveza Šapca Milan Đenadić.

Foto: "Glas Podrinja"


Podršku na putu uspeha svojim sportistima pružaće, kao i do sada, Grad Šabac uverava gradonačelnik Šapca uz čestitke laureatima.

-Grad Šabac izdvaja više od 200 miliona dinara za sport, za klubove, infrastrukturu kako bi naši sportisti imali uslove za trening i postizanje vrhunskih rezultata. Priznanja Sportskog saveza Šapca su značajna, jer Savez objedinjuje sve vidove sporta, školski, rekreativni, amaterski i profesionalni. Vidimo mnogo mladih sportista, dobrih trenera koji su garancija uspeha u budućnosti.

Priznanja su nagrada za sportiste, ali i pokazatelj za Grad da zajedno sa svojom državom, savezima, Ministarstvom omaldine i sporta možemo napraviti vrhunske rezultate – rekao je dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca.

Najbolji sportski kolektiv je Tekvondo klub „Viner Čivi“, laureati među mladim sportisima su: Jana Lukić (TK Letnjikovac) i Željko Todorović (AK Cer). Najbolji sportski stručnjak je Nemanja Ličanin (VK Šabac).
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa