31. mart 2022.31. mar 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

GRADONAČELNIK ŠAPCA URUČIO KLjUČEVE AUTOMOBILA CENTRU ZA SOCIJALNI RAD

Unapređena socijalna politika u Šapcu

Projekat „Socijalna i zdravstvena zaštita starijih” Grad Šabac realizovao je u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad Šabac u okviru programa Swiss PRO, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije
Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić uručio je ključeve automobila Dacia Logan Centru za socijalni rad za potrebe Službe pomoć u kući. Sredstva za vozilo obezbeđena su na osnovu projekta „Socijalna i zdravstvena zaštita starijih”, koji je podržala Vlada Švajcarske kroz program Swiss PRO.

Cilj projekta je povećanje dostupnosti usluge socijalne zaštite pomoć u kući za 280 korisnika koji žive na teritoriji grada Šapca, naročito na ruralnom području.

- Grad Šabac je među prvima u Srbiji na čijoj teritoriji je zaživela usluga pomoć u kući. Za realizaciju ove usluge, svake godine se opredeljuju značajna sredstva u budžetu grada Šapca. Za potrebe socijalne zaštite u protekloj godini izdvojili smo 276 miliona dinara, istakao je gradonačelnik Pajić i dodao da je vrednost projekta 13.851 evro, od čega je uz podršku Vlade Švajcarske kroz program Swiss PRO obezbeđen iznos od 11.475 evra, a da su sredstva Grada Šapca iznosila 2.376 evra.

Za potrebe socijalne zaštite u protekloj godini izdvojili smo 276 miliona dinara, istakao je gradonačelnik Pajić i dodao da je vrednost projekta 13.851 evro, od čega je uz podršku Vlade Švajcarske


Prema rečima direktorke Centra za socijalni rad Biljana Mrkonjić, nabavka automobila doprineće poboljšanju kvaliteta pružanja usluge pomoć u kući.

- Osim automobila, u okviru projekta „Socijalna i zdravstvena zaštita starijih” dobili smo medicinsku i zaštitnu opremu, mašinu za pranje i sušenje veša, kosačicu i motornu testeru, što je od velikog značaja za naše korisnike, rekla je direktorka Mrkonjić.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa