7. april 2022.7. apr 2022.
Alka Džoši: Snovi od kane

Alka Džoši: Snovi od kane

Neodoljiv portret žene koja se bori da nađe svoje mesto u društvu rastrzanom između tradicionalnog i modernog, roman koji nam otvara vrata u svet istovremeno raskošan i fascinantan, ali i strog i okrutan.

Bestseler Njujork tajmsa, Ju-es-ej tudeja, Pablišers viklija, izbor književnog kluba Riz Viderspun, finalista Gudridsovog izbora u kategoriji istorijske fikcije, preveden na više od 25 jezika.

Bežeći od nesrećnog, ugovorenog braka, Lakšmi odlazi iz svog sela i pronalazi dom u živopisnom Džajpuru, Ružičastom gradu. Tamo postaje umetnica koja oslikava kanom, a glas o njenom talentu brzo se širi: osim zbog originalnih šara, cene je i zbog sposobnosti da sluša i da daje mudre savete. Uskoro zadobija poverenje bogatih žena iz više klase, koje joj otkrivaju svoje tajne. Ali ona nikada neće moći da im otkrije svoje. Jednog dana, na njenim vratima pojaviće se muž od kojeg se godinama skrivala, a sa njim i devojčica neobičnih očiju, njena sestra za koju nije ni znala da postoji. U gradu u kojem se tračevi šire brže od oštre arome sandalovine, njen će se san o nezavisnosti i slobodi koju je toliko želela raspršiti u hiljadu komadića.

Prvi čitalac koji nam se javi na broj telefona 015/353-244 dobiće na poklon knjigu „Snovi od kane“.


Alka Džoši rođena je u Indiji, u saveznoj državi Radžastan. Njena porodica stigla je u Sjedinjene Američke Države kada je ona imala devet godina. Diplomirala je na Univerzitetu Stanford i magistrirala na Umetničkoj akademiji Kalifornije. Pisala je reklamne tekstove, radila kao marketinški konsultant i ilustrator. Živi na poluostrvu Moterej u Kaliforniji, sa mužem i dva neposlušna psa.

Najnoviji broj

22. februar 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa