12. maj 2022.12. maj 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Državno takmičenje iz matematike u Šabačkoj gimnaziji

250 najboljih u Šapcu

Ukupno 250 najboljih učenika gimnazija i srednjih stručnih škola iz cele države boravilo je gradu tokom Državnog takmičenja iz matematike u Šabačkoj gimnaziji
U Šabačkoj gimnaziji, jednoj od najstarijih i najprestižnijih gimnazija u Srbiji, koja ove godine obeležava 185 godina od osnivanja, tokom vikenda održano je Republičko takmičenje iz matematike za srednjoškolce.

Grad Šabac nastaviće da ulaže u obrazovanje, jer je to garant uspeha našeg društva u predstojećim godinama. Od našeg grada stvaramo grad budućnosti


Ukupno 250 najboljih učenika gimnazija i srednjih stručnih škola iz cele države boravilo je gradu, što Šabac čini gradom znanja.

-Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost. Grad Šabac iz budžeta za 2022. godinu izdvaja 21,5% za oblast obrazovanja. Između ostalog, izdvajamo novac za podršku našim učenicima i profesorima kroz stipendije, ali i podršku učešća na raznim takmičenjima. Drago mi je da učenici šabačkih škola postižu zapažene rezultate na najvišem nivou takmičenja. Nadamo se da će i ovog puta pokazati kvalitet, ali da će se i učenici iz drugih delova Srbije ovde lepo provesti, steći nova iskustva i prijateljstva i poneti najlepše uspomene iz našeg Šapca - rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić u svom obraćanju učesnicima takmičenja.

-Grad Šabac nastaviće da ulaže u obrazovanje, jer je to garant uspeha našeg društva u predstojećim godinama. Od našeg grada stvaramo grad budućnosti - dodao je gradonačelnik Šapca.
KABINET GRADONAČELNIKA

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa