12. maj 2022.12. maj 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

PREDSTAVLjENA LETNjA TURISTIČKA PONUDA CRNE GORE

Za svačiji ukus i džep

“Pripremljeni su paket aranžmani gde će svako moći da pronađe nešto za sebe”, navodi Amel Dedeić savetnik direktorice Nacionalne turističke organizacije Crne Gore. “Statistika pokazuje da je najveći broj naših turista iz Srbije, a značajan deo njih je iz Šapca. Zbog toga smo odličili da se direktno predstavimo građanima Šapca i da ih pozovemo na naše primorje” navodi Šćepan Vavić iz Turističke organizacije Opštine Budva. “Imaćemo dva velika muzička festivala. Nudimo i avanturističe parkove sa poligonima različite zahtevnosti”, navela je Marija Mikić Ninković u ime Turističke organizacije Herceg Novog
Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u ponedeljak je u Šapcu promovisala letnju tirističku sezonu. Predstavnici turističkih organizacija Budve i Herceg Novog, crnogorskih destinacija koje Šapčani najviše vole, predstavili su svoje planove za dolazeću sezonu. Najavljeno je i otvaranje deonice novog auto-puta od Kolašina do Podgorice, a posetiocima štanda su preporučene i neke turističke atrakcije van samog primorja.

-Crna Gora će ove godine dočekati goste iz Srbije unapređenom turističkom ponudom kada je reč o smeštajnim kapacitetima i novim turističkim proizvodima, a akcenat je na segmentu luksuznog, aktivnog odmora u prirodi i porodičnog turizma. Privreda se potrudila i usklađene su cene sa kvalitetom i uslugom. Pripremljeni su paket aranžmani gde će svako moći da pronađe nešto za sebe, navodi Amel Dedeić savetnik direktorice Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Kovid potvrde, za ulazak u Crnu Goru, više nisu potrebne. Takođe, neće ih tražiti na u ugostiteljskim objektima, kulturnim ustanovama, igraonicama, a dozvoljen je i rad noćnih klubova i diskoteka.

-Pored primorja, sa kojim su turisti iz Srbije jako dobro upoznati, imamo novine u turističkoj ponudi. Jako nam je važno da stavimo akcenat i na sever Crne Gore, od Durmitorskog prstena, Bjelasice, Komova, Prokletija, gde turisti mogu da uživaju u aktivnom odmoru u prirodi, do Žabljaka i uživanja u raftingu, paraglajdingu i ziplajnu, kao i u Kolašinu. Tu je i Plav i Plavsko jezero, Gusinje, Rožaje. Za ljubitelje adrenalina imamo veoma atraktivnu ponudu, ističe Dedeić.

Foto: "Glas Podrinja"


Omiljena destinacija srpskih turista – Budva, ove godine akcenat stavlja na zaleđe sa brojnim neotkrivenim blagom, koje gosti, koji uglavnom vreme provode na plaži, nemaju priliku da vide.

Preporuka je da se posete neka od budvanskih sela, ali i da probaju neke od ponuđenih aktivnosti kao što su ronjenje, paraglajding, skijanje na vodi... Nekada poznata po brojnim diskotekama na šetalištu i sinonim noćnog provoda, poslednjih godina postala je mesto gde sve češće i porodice odlaze da se odmore.

-Statistika pokazuje da je najveći broj naših turista iz Srbije, a značajan deo njih je iz Šapca. Zbog toga smo odličili da se direktno predstavimo građanima Šapca i da ih pozovemo na naše primorje. Spremni smo za sezonu i čekamo ih. Ponudu menjamo na bolje, napredujemo. Svake godine podižemo nivo ponude. Imamo i dalje dobar noćni provod, ali sada imamo i nešto za porodice, kao i za parove, slobodne ljude. Ove godine ćemo prvi put imati manifestaciju koja će obeležiti otvaranje letnje turističke sezone, koja će se održati 3. i 4. juna ispred zidina Starog grada. Imaćemo dvodnevni spektakl na kom će biti od klasične muzike do različitih drugih izvođača, navodi Šćepan Vavić iz Turističke organizacije Opštine Budva i dodaje da su cene stabilne i da je privatni smeštaj od 10 evra pa naviše, a hotelski od 30 evra i da za svačiji džep može nešto da se nađe.

Beg od vrućine
Za sve koji vole aktivan odmor ili samo imaju želju da pobegnu sa užarenih plaža tu je sever Crne Gore. Nacionalni park Durmitor omogućava čak i skijanje leti, ali i adrenalinsku avanturu u kanjonu Nevidio. Ljubiteljima prirode preporučuje se Park prirode Piva sa kanjonima reka Tare, Pive i Sušice i planinskim jezerima.


Od ove godine Herceg Novi turistima nudi posetu kući Iva Andrića, ali i planinu Orjen sa markiranim planinarskim stazama.

-Imaćemo dva velika muzička festivala. Prvi je “Naše more naše skale” koji će se održati krajem juna. Nastupiće mnoge regionalne muzičke zvezde, ali i mlade nade. Drugi je “Hajp” festival od 19. do 21. avgusta, na kom će tokom dana biti dnevne žurke, a uveče će nastupati velike zvezde kao što su Bajaga i Instruktori, Urban, Džiboni. Nudimo i avanturističe parkove sa poligonima različite zahtevnosti, navela je Marija Mikić Ninković u ime Turističke organizacije Herceg Novog.

Turistima koji odluče da posete Kotor preporučuje se poseta Akvarijumu Boka, gde se mogu videti hobotnice, meduze, morski konjići, ali i ajkule.

Ulcinj se izdvaja lepotom peščanih plaža, dok Tivat od ove godine nudi panoramsku rutu oko poluostrva Luštica.

Dok su odrasli Šapčani razgledali turističku ponudu Crne Gore, najmlađe su zabavili animator Nidža i zec Radovan.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa