Инфо

12. мај 2022.12. мај 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПРЕДСТАВЉЕНА ЛЕТЊА ТУРИСТИЧКА ПОНУДА ЦРНЕ ГОРЕ

За свачији укус и џеп

“Припремљени су пакет аранжмани где ће свако моћи да пронађе нешто за себе”, наводи Амел Дедеић саветник директорице Националне туристичке организације Црне Горе. “Статистика показује да је највећи број наших туриста из Србије, а значајан део њих је из Шапца. Због тога смо одличили да се директно представимо грађанима Шапца и да их позовемо на наше приморје” наводи Шћепан Вавић из Туристичке организације Општине Будва. “Имаћемо два велика музичка фестивала. Нудимо и авантуристиче паркове са полигонима различите захтевности”, навела је Марија Микић Нинковић у име Туристичке организације Херцег Новог
Национална туристичка организација Црне Горе у понедељак је у Шапцу промовисала летњу тиристичку сезону. Представници туристичких организација Будве и Херцег Новог, црногорских дестинација које Шапчани највише воле, представили су своје планове за долазећу сезону. Најављено је и отварање деонице новог ауто-пута од Колашина до Подгорице, а посетиоцима штанда су препоручене и неке туристичке атракције ван самог приморја.

-Црна Гора ће ове године дочекати госте из Србије унапређеном туристичком понудом када је реч о смештајним капацитетима и новим туристичким производима, а акценат је на сегменту луксузног, активног одмора у природи и породичног туризма. Привреда се потрудила и усклађене су цене са квалитетом и услугом. Припремљени су пакет аранжмани где ће свако моћи да пронађе нешто за себе, наводи Амел Дедеић саветник директорице Националне туристичке организације Црне Горе.

Ковид потврде, за улазак у Црну Гору, више нису потребне. Такође, неће их тражити на у угоститељским објектима, културним установама, играоницама, а дозвољен је и рад ноћних клубова и дискотека.

-Поред приморја, са којим су туристи из Србије јако добро упознати, имамо новине у туристичкој понуди. Јако нам је важно да ставимо акценат и на север Црне Горе, од Дурмиторског прстена, Бјеласице, Комова, Проклетија, где туристи могу да уживају у активном одмору у природи, до Жабљака и уживања у рафтингу, параглајдингу и зиплајну, као и у Колашину. Ту је и Плав и Плавско језеро, Гусиње, Рожаје. За љубитеље адреналина имамо веома атрактивну понуду, истиче Дедеић.

Фото: "Глас Подриња"


Омиљена дестинација српских туриста – Будва, ове године акценат ставља на залеђе са бројним неоткривеним благом, које гости, који углавном време проводе на плажи, немају прилику да виде.

Препорука је да се посете нека од будванских села, али и да пробају неке од понуђених активности као што су роњење, параглајдинг, скијање на води... Некада позната по бројним дискотекама на шеталишту и синоним ноћног провода, последњих година постала је место где све чешће и породице одлазе да се одморе.

-Статистика показује да је највећи број наших туриста из Србије, а значајан део њих је из Шапца. Због тога смо одличили да се директно представимо грађанима Шапца и да их позовемо на наше приморје. Спремни смо за сезону и чекамо их. Понуду мењамо на боље, напредујемо. Сваке године подижемо ниво понуде. Имамо и даље добар ноћни провод, али сада имамо и нешто за породице, као и за парове, слободне људе. Ове године ћемо први пут имати манифестацију која ће обележити отварање летње туристичке сезоне, која ће се одржати 3. и 4. јуна испред зидина Старог града. Имаћемо дводневни спектакл на ком ће бити од класичне музике до различитих других извођача, наводи Шћепан Вавић из Туристичке организације Општине Будва и додаје да су цене стабилне и да је приватни смештај од 10 евра па навише, а хотелски од 30 евра и да за свачији џеп може нешто да се нађе.

Бег од врућине
За све који воле активан одмор или само имају жељу да побегну са ужарених плажа ту је север Црне Горе. Национални парк Дурмитор омогућава чак и скијање лети, али и адреналинску авантуру у кањону Невидио. Љубитељима природе препоручује се Парк природе Пива са кањонима река Таре, Пиве и Сушице и планинским језерима.


Од ове године Херцег Нови туристима нуди посету кући Ива Андрића, али и планину Орјен са маркираним планинарским стазама.

-Имаћемо два велика музичка фестивала. Први је “Наше море наше скале” који ће се одржати крајем јуна. Наступиће многе регионалне музичке звезде, али и младе наде. Други је “Хајп” фестивал од 19. до 21. августа, на ком ће током дана бити дневне журке, а увече ће наступати велике звезде као што су Бајага и Инструктори, Урбан, Џибони. Нудимо и авантуристиче паркове са полигонима различите захтевности, навела је Марија Микић Нинковић у име Туристичке организације Херцег Новог.

Туристима који одлуче да посете Котор препоручује се посета Акваријуму Бока, где се могу видети хоботнице, медузе, морски коњићи, али и ајкуле.

Улцињ се издваја лепотом пешчаних плажа, док Тиват од ове године нуди панорамску руту око полуострва Луштица.

Док су одрасли Шапчани разгледали туристичку понуду Црне Горе, најмлађе су забавили аниматор Ниџа и зец Радован.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa