Инфо

18. април 2024.18. апр 2024.
Фото: Општа болница Шабац

Фото: Општа болница Шабац

Eдукација кадра један од приоритета шабачке болнице

Двоје специјалиста шабачке болнице тренутно се налазе у здравственим установама у Новом Саду и Београду на додатној едукацији. Гинеколог др Владан Вуковић у ГАК „Народни фронт“ у Београду усавршава се из оперативних техника потребних за гинеколошке процедуре. А у Клиници за неурологију Универзитетског клиничког центра Војводине, неуролог др Љубина Ћирић пролази кроз интензивну обуку за ултразвучне прегледе крвних судова врата, пренето је на званичној Фејсбук страници Опште болнице Шабац.

Фото: Општа болница Шабац


Како је нагласио др Слободан Поповић, директор шабачке болнице, један од приоритета менаџмента ове здравствене установе је едукација кадра. Осим тога што у болницу у континуитету долазе врхунски стручњаци који наше лекаре едукују из различитих области медицине, веома су значајни и одласци специјалиста у друге установе како би се усавршили у својим областима.

– У нашој установи у току је смена генерација специјалиста. Око 50 младих лекара је на специјализацијама, а њих десеторо на ужим специјализацијама. Веома важан корак у едукацијама су и одласци наших специјалиста у друге установе, а то је тренд који ће се наставити и у наредном периоду. Добро едукован кадар који прати светске трендове у медицини гаранција је добре здравствене услуге коју ће наши суграђани да имају – рекао је др Слободан Поповић.
Извор: Општа болница Шабац

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa