Инфо

18. април 2024.18. апр 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

После Ковид паузе поново организована Мала олимпијада

Спорт кроз дружење и радост

Нестабилна епидемиолошка ситуација узроковала паузу, али сада поново Мала олимпијада на сцени. Такмичење у другом плану, срећа, радост и дружење у првом. Идеја манифестација на територији целе Србије
Мала олимпијада део је традиције Предшколске установе Наше дете и након паузе због нестабилне епидемиолошке ситуације, поново је оживела и постала део активности. У пролеће 2024. своје екипе на стадиону Мачве имало је 15 вртића који су део ПУ Наше дете, а сваки тим је чинило десет чланова, по пет девојчица и дечака.

-Сваки дан у нашим вртићима почиње вежбицама за малишане, трудимо се да када год су повољни временски услови деца буду напољу. Ово је манифестација радости и дружења посебно драга свима - рекла је Сандра Мићић из ПУ Наше дете.

Фото: "Глас Подриња"


Подршка са трибина није изостала, труд такмичара био је на највишем нивоу. Припремљени су полигони за игре: прецизности, штафетну трку са препрекама, слалом, трку у џаковима, лопта која путује и надвлачење конопца.

-Стекли су се услови да можемо поново да организујемо ову дивну манифестацију. У првом плану је дружење малишана, жеља да имају леп дан. Хвала свима који су помогли да организујемо Малу олимпијкаду, пре свега Спортском савезу - нагласио је директор ПУ Наше дете Владимир Рабреновић.
Масовни, школски, рекреативни спорт једнако је важан колико врхунски и овакве манифестације треба посматрати као вид промоције спорта међу најмлађима и свих бенефита које он носи, истиче председник Скупштине града Немања Пајић.

Фото: "Глас Подриња"


-Свако дете које одабере спорт већ је победник. Једнако је важно да поред великих, врхунских спортиста, имамо и мале спортисте. У плану Града и Спортског савеза је да већ од следеће школске године уведемо рад професора физичког васпитања и са најмлађима, да малишане на тај начин укључимо у спорт и да организујемо Олимпијаду и на већој територији како би се дружили и такмичили са вршњацима из округа и целе Србије - наговестио је Пајић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa