Инфо

18. април 2024.18. апр 2024.
Фото: ФБ страница ТО Владимирци

Фото: ФБ страница ТО Владимирци

Општина Владимирци: да се оствари сан генерација

Назире се бања Владимирци

Идеја је да се иде на велики пројекат са жељом да у овом мандату урадимо што више и да створимо показатеље за бољи живот. Уз максимално искоришћење Дома ученика и широм отворена врата житељима општине да размисле о бављењу тирузмом и угосте оне који ће надамо се похрлити у нашу бању која ето има бројне могућности да лечи житеље из ближег и даљег окружења. Све што смо чули и видели само нас учвршћује у намери да истрајемо и само сањано преточимо у стварност, речи су челног човека општине
Пројекат за термалну бушотину, спортске терене и бањски комплекс лагано отвара књигу снова генерација да се укаже извесно сутра ових простора. Четрдесет година рада у овој области и бројне бање које су сада мерило квалитета и услуга стоје иза тврдње Александра Марјановића да се сан претвара у стварност. Извесно је на 700 метара постоји вода температуре од 54 до 56 степени а додатне анализе ће показати колики је спектар лековитости и саме воде али и блата.

Извесно је на 700 метара постоји вода температуре од 54 до 56 степени а додатне анализе ће показати олики је спектар лековитости и саме воде али и блата


Уз то извесно је да ће моћи да греје Дом здравља, Дом ученика и затворени базен, за почетак. Како ће бањски комплекс имати раван кров постављањем панела добила би се и струја за потребе бање. Све би се опет уклопило у еколошку слику идиличног окружења. Спортски центар са више намена као и сама бања понудиће садржају који ће за почетак привући викенд туристе али и дневних третмана с обзиром да су у окружењу бројни градови и општине. По Марјановићу у потенцијал бање не треба ни на трен сумњати.

Фото: ФБ страница ТО Владимирци


Додатне анализе би могле донети и могућност да вода која се расхлади буде и минералног састава па ето и нових потенцијала за оне који имају те проблеме. Пратеће просторије ће бити оптималних капацитета али никако велике а процена је да би за пола сата могло да се збрине 20 до 28 гостију. Уз очекивано ангажовање Дома здравља у самој бањи за почетак би било упослено пет до девет радника већ по потреби биће ту и блатних третмана а тушеви ће бити без употребе шампона како би се вода у даљем току претварала у лековито блато. И села из окружења би оживела са могућношћу да обезбеде додатни смештај уз стотинак места које има Дом ученика. Председник општине Горан Зарић је на упознавању, првом из серије, пројекта задовољно констатовао:

Фото: ФБ страница ТО Владимирци


-Идеја је да се иде на велики пројекат са жељом да у овом мандату урадимо што више и да створимо показатеље за бољи живот. Уз максимално искоришћење Дома ученика и широм отворена врата житељима општине да размисле о бављењу туризмом и угосте оне који ће надамо се похрлити у нашу бању која ето има бројне могућности да лечи житеље из ближег и даљег окружења. Све што смо чули и видели само нас учвршћује у намери да истрајемо и само сањано преточимо у стварност, речи су челног човека општине.

Утисак понет из Владимираца је да би се слика варошице али и села завидно изменила а млади добили могућност да на вековним огњиштима изграде будућност за себе и своје потомке. И како неко додаде да се изгради прави драгуљ бањског туризма на дику Владимираца.
Сретен Косанић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa