Инфо

18. април 2024.18. апр 2024.
Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

НОВИ УСПЕХ УЧЕНИКА СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У КОЦЕЉЕВИ НА РЕПУБЛИЧКИМ ТАКМИЧЕЊИМА

Сташа трећа у Србији

Она је почетком априла у Прокупљу, где је одржано такмичење, из теста и
практичног рада освојила 157,54 бода, тек 3,78 мање од другопласираног
такмичара
У конкуренцији 21 ученика из Србије матуранткиња Средње школе из Коцељеве Сташа Ђукановић освојила је треће место на Републичком такмичењу ученика средњих школа у подручју рада пољопривреда, производња и прерада хране, област пољопривредна производња.

Она је почетком априла у Прокупљу, где је одржано такмичење, из теста и практичног рада освојила 157,54 бода, тек 3,78 мање од другопласираног такмичара.


Њени професори Саша Поповић и Радојка Пантелић истичу да је тема радног задатка била резидба винове лозе, а да је практичан део припрема обављан у једном винограду у Малом Бошњаку, надомак Коцељеве.

Сташа, која је одличан ђак, желела је да одмери своја знања и вештине са вршњацима из наше земље. Намера јој је била да на најбољи начин представи себе, школу и општину из које долази и чини се да је у томе успела.

–Мислим да је ово најбољи начин на који ми, млади, можемо да промовишемо средину из које долазимо и остваримо личну сатисфакцију. Припремали смо се веома темељно, озбиљно. Припреме су трајале пет месеци. Имали смо неколико збирки за матурски рад и уз то још две збирке са овом тематиком. Ту је било око 400 питања, сваки дан сам радила, прелазила по одређени број питања и тема. Када су временске прилике то дозволиле кренула сам са практичним радом , резидбом винограда у Малом Бошњаку. Ту сам имала велику помоћ професора Саше Поповића. Проводили смо на вежбама скоро свакодневно по два сата. Пошто се раније никада нисам сусретала са овим радовима, било ми је нешто теже, захтевније, али све се дало савладати уз помоћ и подршку професора- напомиње трећепласирана у Србији.

Фото: Приватна архива


Не крије да јој је драго што је успела да оствари одличан резултат а са такмичења.

–Иза оваквих резултата своји континуирани рад. Из године у годину пољопривредна струка на такмичењима остварује запажене резултате. Готово увек имамо ученика који је високо рангиран. Наши ђаци са лакоћом уписују и завршавају жељене факултете, што значи да у нашој школи добијају добар ниво знања- сматра професор Поповић.


И Сташа жели да настави своје школовање. Пошто се, каже, пронашла у овој струци, уписаће Пољопривредни факултет у Новом Саду, смер заштита биља.

-Jа свима препоручујем да упишу Средњу школу у Коцељеви, посебно смер пољопривредни техничар. Пружа бројне могућности. Свиђа ми се однос са професорима, комуникација, све заједно радимо и нема страха, треме да ли ћемо нешто лоше урадити, јер се све да поправити ако има добре воље, жеље и рада- поручила је матуранткиња Средње школе.
Весна Бошковић

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa