Инфо

11. април 2024.11. апр 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

У ПУТНУ ИНФРАСТРУКТУРУ УЛОЖЕНО ПРЕКО 300 МИЛИОНА ДИНАРА

Асфалтирана Улица Жиће Димитријевића

Илинчић сматра да новац који је издвојен за изградњу и ревитализацију улице Жића Димитријевића није мали. Он је подсетио да је, са друге стране, то само део онога што је у протеклих неколико месеци урађено на путној инфраструктури и што ће се у наредном периоду радити
Радови на асфалтирању једне од најдужих и најнебезбеднијих улица у Коцељеви завршени су почетком ове недеље. За изградњу и ревитализацију улице Жиће Димитријевића у насељу Река у дужини од преко једног километра из општинског буџета издвојено је нешто више од 63,5 милиона динара.

Према речима председника општине Душана Илинчића њеном изградњом решени су проблеми који су деценијама били присутни у овој улици.

Фото: "Глас Подриња"


-Сада је у комплету урађена коловозна конструкција, кишна канализација, тротоари и сви они елементи који чине једну саобраћајницу. Сви житељи Коцељеве знају како је изгледало проћи овом улицом када се нађемо у њој било као возачи или пешаци. Посебно то знају они који у њој живе. Улица је била специфична, уз ток Раснице, без тротоара, са пропалим коловозом и кривинама, небезбедна, једна од најнебезбеднијих- подсетио је Илинчић и додао да је пројекат у потпуности испоштован, те да су веома задовољни квалитетом радова.

Првобитно предвиђени рок за реализацију овог пројекта био је продужен, уз сагласност локалне самоуправе коју су пратили и допунски захтеви.

-Улица је требала да буде завршена раније, али због решавања питања фекалне канализације продужено је одређено време. Затим, одређене улице које су упоредо асфалтиране и рађене са овом такође су успориле рад на овој саобраћајници и то су кључни разлози због којих је продужен рок. То је све на крају занемарљиво у односу на ефекат који смо добили сви заједно, а посебно они који у њој станују и свакодневно користе улицу- оценио је председник општине.

Илинчић сматра да новац који је издвојен за изградњу и ревитализацију улице Жиће Димитријевића није мали. Он је подсетио да је, са друге стране, то само део онога што је у протеклих неколико месеци урађено на путној инфраструктури и што ће се у наредном периоду радити.

РЕВИТАЛИЗАЦИЈА ДЕЛА САОБРАЋАЈНИЦЕ ПРЕМА УБУ
Истовремено са улагањем из општинског буџета, ради се и на државним путевима. Оно што је за становнике Коцељеве најзначајније јесте правац према Убу и најкраћа веза са ауто путем Милош Велики. Почетком недеље завршено је асфалтирање дела ове деонице у насељу Доњи крај у Коцељеви.
-Овај правац нам је веома важан за просперитет, за будућност, привредни развој и активност саме општине. То је најкраћа рута према ауто-путу и даље према Београду и осталим деловима Србије. До сада се више времена губило у путовању до Уба и укључења на ауто-пут него од Уба до Београда. То се сада полако мења и заиста је суштински важно за нас- поручио је Илинчић.


-Укупно је из локалног буџета уложено преко 300 милиона динара у путну инфраструктуру, у изградњу улица и путева на подручју општине Коцељева. Радови и даље трају, а када се заврши планирано мислим да ћемо имати 90 одсто асфалтираног уличног система. Где год је могло и где год можемо да урадимо, ми радимо. Подсетио бих да смо пре више од једне ипо деценије имали такорећи три главне паралелне улице и неколицину попречних у центру вароши које су биле асфалтиране. Па смо и њих ревитализовали и урадили јер су коловози дотрајали или нису имали све елементе који једну улицу чине модерном и прилагођеном потребама савременог човека- истакао је Илинчић.

Како је рекао, радило се у готово свим деловима Коцељева као и у месним заједницама широм општине. Асфалтирани су километри путева и улица.

-На пример, само у насељу Клисура у Коцељеви асфалтирана су четири пута у дужини од преко три километра. Нисмо још завршили све што смо планирали. Ради се и даље у појединим деловима. Потребно је одрадити како треба све предприпремне радове- изјавио је први човек коцељевачке општине.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa