Инфо

12. мај 2022.12. мај 2022.
Императив победа за „плаве“ – М. Дакић (фото: РК Металопластика)

Императив победа за „плаве“ – М. Дакић (фото: РК Металопластика)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

Право само на победе

Синоћ против Партизана. Само победа оставила у игри за друго место. Две утакмице у Шапцу где победа не сме бити угрожена. Конентрација на себе
Синоћ одигран меч, дерби дуел 11. кола плеј офа за рукометаше није био ни близу почетка када је број пред вама закључен, те за разлику од вас, ми не знамо исход дуела на Бањици, а више је него важан. Неуспех у Панчеву, а потом и у Шапцу против Војводине, није оставио другу могућност за Металопластику осим да побеђује до краја како би била друга.

Уколико је успела да савлада црно-беле у Београду, Металопластика се вратила у борбу за позицију два, посебно после пораза Радничког у Новом Саду. Реми јесте бољи од пораза, али је у овој ситуацији врло сличан, када се узме у обзир да Партизан остаје са четири бода вишка три кола пре краја. Пораз је готово и математички крај амбиција Металопластике. Партизан је далеко шест бодова, Раднички три, колико и Динамо. Без знања о исходу првопоменуте утакмице тешко је најавити наредне, но свакако да „пластичари“ не смеју допустити, због реномеа да се из Шапца непоражен врати Рудар.

Свако поштовање Костолцу, традицији Рудара која је већ дуго писана у елити, поштовање за искуство неких играча, попут: Вуковића, Радовановића, Мердовића, Божића, Копању, за култни статус у Костолцу Милошевића и Недељкова, али пет бодова од могућа 22 у плеј офу говори да је Рудар део групе са Шамотом и Дубочицом, ипак далеко од борбе за Европу. Имали су сјајна полувремена против Војводине, Партизана, међутим нису имали снаге за целу утакмицу. Умели су да праве пробелеме у Шапцу, али последњих сезона нису „плави“ имали проблема у мечу против зелено-црних. Последњи пут се рудар Радовао у фебруару 2017. године.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa