Инфо

12. мај 2022.12. мај 2022.
Турнир после двогодишње паузе

Турнир после двогодишње паузе

СТОНИ ТЕНИС: ШАБАЧКИ ТУРНИР

Повратак лепој традицији

После две године паузе услед епидемиолошке ситуације традиционални турнир у стоном тенису за особе са инвалидитетом поново је организован у Шапцу и поново је у сали Гимназије наступио велики број репрезентативаца који већ по традицији из Шапца крећу пут великих међународних такмичења. Стонотениски клуб за особе са инвалидитетом “Мачва” окупио је овог пролећа55 учесника из целе Србије.

- Драго нам је што после паузе због епидемиолошке ситуације поново можемо да угостимо најбоље представнике нашег спорта, као и селектора Кеслера. Овде је велики број репрезентативаца. Спојили смо квалитет и квантитет и то је најважније. Надам се да ове године нас чека много турнира широм Србије - рекао је председник Мачве Роберт Авдић наглашавајући да као и увек надметање обухвата и седеће и стојеће категорије.

-Минимум је пет играча по категорији, где није било пет такмаца спојили смо их и тако је била јединствена седећа категорија за жене, јединствена за мушкарце, као и две стојеће, категорија 6 и 7 заједно, односно 8, 9 и 10 заједно.

Ове године најбоље стонотенисере чека богата интернационална сезона, Светски шампионат и Светски куп. У уторак су репрезентативци отпутовали у Словенију на Светски куп. Део тима је, наравно, Митар Паликућа суграђанин наш и члан новосадског клуба, који је посебно везан за шабачко надметање.

- Турнир у Шапцу има дугу традицију и увек се одазивамо у великом броју. Нама је ово део припрема пред пут. Важно је што се увек наметне неко нови као кандидат за репрезентацију. Недостајали су свима турнири и иако је била дужа станка, видим да су такмичари тренирали и да имају шта да покажу - нагласио је Паликућа, бронзани параолимпијац из Рија.

Паузу од националних такмичења сви су искористили за интензивнији тренинг, како нови међу такмичарским категоријама, тако и најквалитетнији.

-Тренирали смо, јер иако су иза нас добри резултати, не задовољавамо се њима и желимо нове успехе. Овакви турнири више значе нашим колегама из Србије због поена за ранг листу, али су и нама испит да видимо где смо са формом. Шабац је наша талија, велике смо успехе остваривали после овог турнира и надам се да ће бити тако и даље – изјавила је Борислава Перић Ранковић, параолимпијска шампионка из Рија 2016. године

Турнир у Шапцу бодује се за националну ранг листу и отвара сезону у Србији. Организатор је СТИК Мачва Шабац и пријатељи турнира. Покровитељ Град Шабац.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa