Инфо

12. мај 2022.12. мај 2022.
Моћ пса
Томас Севиџ:

Моћ пса

Ремек-дело о токсичној мушкости и дубоким, неконтролисаним поривима који могу да нас униште.
Има ли победника у овој жестокој борби, у овом сукобу људских страсти? Има ли лека за отуђење, за усамљеност која, на овај или онај начин, мучи свакога у овој причи?

По овој књизи снимљен је истоимени филм, добио је неколико Златних глобуса и БАФТА награде за најбољи филм и режију, а номинован је у 12 категорија за Оскара.

Монтана, 1924. година. Међу дивљим равницама старог Запада лежи највећи ранч у долини, ранч браће Бербанк. Два брата, Фил и Џорџ, иако деле и добро и зло већ четрдесет година, нимало нису слични. Фил је неодољиво харизматичан, оштрог ума, али и суров, док је Џорџ тих и скроман, потпуно лишен смисла за хумор. Заједно управљају имањем, заједно јашу, превозе хиљаде грла стоке и још спавају у соби коју су делили као дечаци, у истим месинганим креветима који сада шкрипе од старости.

Први читалац који нам се јави на број телефона 015/353-244 добиће на поклон књигу „Моћ пса“


Када се Џорџ ожени младом удовицом Роуз и доведе је да живи на имању, заједно са њеним сином Питером, Фил одлучује да им живот учини неподношљивим. Брак свог брата доживљава као издају и баш као пас у потери, неће дати мира Роуз и Питеру, па ни свом вољеном Џорџу, острашћен мржњом у свом најчистијем облику: мржњом оног ко завиди.

Томас Севиџ рођен је 1915. године у Солт Лејк Ситију. Студирао је писање на Универзитету у Монтани и дипломирао на Колби колеџу, стекавши почасну титулу магистра лепих уметности. Његова књижевна каријера покрива пет деценија и тринаест романа. Поред писања, бавио се и бројним другим пословима: био је кротитељ, радник на ранчу, помоћник водоинсталатера, варилац, радник на прузи, агент за осигурања и наставник енглеског језика – између осталог на Универзитету Брандајс и Васар колеџу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa