16. jun 2022.16. jun 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

ŠABAC OBELEŽIO SLAVU – DRUGE TROJICE

Da gospod sačuva ovaj grad

Svetom liturgijom u Sabornom hramu Svetih apostola Petra i Pavla, svečanom litijom gradskim ulicama i rezanjem slavskog kolača, danas je obeležena slava grada Šapca – Druge Trojice.
Bogosluženju su prisustvovali predstavnici Gradske uprave, javnog i kulturnog života Šapca, veliki broj vernika, sveštenstvo i monaštvo.

- Nadamo se da će Gospod Bog pogledati građane grada Šapca da bi sve što radimo bilo blagosloveno i da u narednom periodu imamo mnogo bolje rezultate nego u godinama koje su iza nas. Nadam se da ćemo sačuvati mir i stabilnost i izboriti se za prosperitet našeg grada i bolji život svih Šapčana, poručio je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić i čestitao slavu sugrađanima.
Čovek je biće zajednice, rekao je arhimandrit Filimon, iguman manastira Kaona, a od svih zajednica najvažnija je zajednica sa Bogom i bližnjima koja se projavljuje na svetoj liturgiji prizivanjem Duha Svetoga.

- „Uzalud bdi stražar ako Gospod ne sačuva grad“. Gospod je rekao pravednom Avramu da je dovoljan jedan pravednik da Gospod sačuva grad. Nemojmo čekati da taj pravednik bude neko drugi. Molimo se i prizivamo Sv. Duha za sve nas - da mir i sklad svetoga bogosluženja i zajednice Boga i čoveka ponesete u svoje domove i radna mesta. Da Gospod čuva ovaj grad i svetinju života u njemu dok svi zajedno ne dođemo u blagosloveno Carstvo Oca, Sina i Svetoga Duha.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa