16. jun 2022.16. jun 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Ekonomska škola obeležila 75 godina postojanja i rada

U čast jubileja

„Naše je ono što darujemo drugima. Nastavili smo Stanino zaveštanje i ideju da danas njeno zdanje bude hram znanja, ljubavi prema bližnjem svom i dobročinstvu,“ rekla je direktorka Ekonomske škole „Stana Milanović“ Sonja Mijatović Jokić
Svečanom akademijom u Šabačkom pozorištu Ekonomska škola “Stana Milanović” obeležila je 75 godina postojanja i rada, kao i 155 godina od rođenja dobrotvorke po kojoj obrazovna ustanova od 2017. nosi ime.

Direktorka škole Sonja Mijatović Jokić obraćajući se prisutnima istakla je da su u decenije utkani predan rad, posvećenost zaposlenih što potvrđuju rezultati nekadašnjih i sadašnjih učenika.

Sonja Mijatović Jokić, direktorka Ekonomske škole “Stana milanović”Foto: "Glas Podrinja"


-Naše je ono što darujemo drugima. Nastavili smo Stanino zaveštanje i ideju da danas njeno zdanje bude hram znanja, ljubavi prema bližnjem svom i dobročinstvu. Ljubav i znanje se uvećavaju deljenjem, te nam je drago što u godini dva značajna jubileja možemo na pravi način da negujemo ono što nam je naša dobrotvorka ostavila u amanet - navela je direktorka Ekonomske škole naglasivši da je u proteklom periodu ova obrazovna ustanova zahvaljujući zalaganju i entuzijazmu dobila novi sjaj.

-Prvi korak je bio 2017. godine kada je otvoren hol Stane Milanović, a zatim su se nizale brojne ideje. Rekonstrukcija školskog dvorišta, opremanje savremenog jezičkog kabineta i biblioteke, radovi u samom zdanju kako bi učenici imali bolje uslove za sticanje znanja. Uvek smo imali podršku ljudi dobre volje i širokog srca. Zahvalni smo svima koji su uvek uz nas.
M. Ž.
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa