16. jun 2022.16. jun 2022.
PSD „Cer“ organizuje akciju posvećenu deci

Hajdemo na planinu

Sa ciljem da kod dece probude interesovanje i ljubav prema planini Cer, članovi Planinarsko – smučarskog društva „Cer“ organizuju tradicionalnu akciju „Dečji dan“ u nedelju, 19.juna. Program počinje okupljanjem i registracijom učesnika u 10 sati, ispred Planinarskog doma na Lipovim vodama.
„Akcija za cilj ima promociju zdravog života i boravka u prirodi, kao i upoznavanje naše planine. Zato ćemo u nedelju šetati Cerom sa učesnicima: najmlađe očekuje izazov da stignu do Trojanovog grada -staza je ukupno dugačka 5 km. Turistički vodič Ana Pavlović, dugogodišnji prijatelj društva, će se potruditi da ova šetnja najmlađima pruži zanimljive informacije o Ceru, ali i da ih obogati pričama iz davnih predanja – kaže Darko Sloboda, predsednik Planinarsko – smučarskog društva „Cer“.
Nešto starije učesnike akcije očekuje zahtevniji poduhvat – šetnja do Kosaninog grada, u dužini od 11 km.

Po povratku sa obe šetnje učesnike akcije očekuje i zanimljiv program: sportska nadmetanja i zabava do popodneva.

„Cer je planina koja pruža mogućnosti za odmor i rekreaciju, ali i za zahtevnije sportove. Tempo kojim živimo često nam ne ostavlja dovoljno vremena za odmor, pa je naša preporuka da svaki slobodan trenutak provedete u prirodi- kaže Sloboda i dodaje da članovi Društva promovišu boravak u prirodi i šetnju kao savršen balans svakodnevnim aktivnostima. Kako je Planinarsko – smučarsko društvo „Cer“ neprofitna organizacija i ovogodišnji „Dečji dan „ organizovan je uz podršku brojnih sponzora.
Učesnici akcije moraju biti u pratnji roditelja. Za zainteresovane je organizovan autobuski prevoz uz podršku Turističke organizacije Grada Šapca. Polazak je ispred Amana (ulica Janka Veselinovića) u nedelju u 09:00. Broj mesta je ograničen.

Tradicionalnom akcijom koju Društvo organizuje pokušavaju da kod najmlađih postave dobre osnove zdravih navika, kao i da među njima izgrade buduće članove Društva.

Planinarstvo nudi veliki izbor mogućnosti za sve uzraste i polove. Ovaj sport je pravi izbor za porodična druženja , školske izlete i slično.

Planinarsko – smučarsko društvo je otvorena organizacija kojoj se možete priključiti pristupanjem u članstvo. Upit za više informacija o učlanjenju prosledite na mail psdcersabac@gmail.com.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa