16. jun 2022.16. jun 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

NOVI NAPAD NA “GLAS PODRINjA”

Ponovo betonskim blokom na novinare

Zgrada “Glasa Podrinja” bila je ponovo na meti napada u subotu uveče. Još uvek nepoznati napadač razbio je prozor na jednoj od kancelarija većim parčetom betona. Na sreću, u to vreme u prostorijama nije bilo nikoga.

Ovo je drugi napad na imovinu naše medijske kuće u poslednje dve godine. Juna 2020. nepoznati napadač, ili više njih, betonskom kockom razbili su staklo na službenom automobilu našeg lista.

Automobil je tada bio parkiran na istoj strani zgrade na kojoj se nalazi i sada razbijeni prozor.
Zgrada “Glasa” nalazi se u Benskoj Bari, u strogom centru grada. Oba puta predmete kojima su napadi izvršeni počinioci su doneli sa sobom, tako da se može isključiti mogućnost nasumičnog oštećenja tuđe imovine.

“Glas Podrinja” 78 godina informiše građane o dešavanjima na teritoriji Šapca i okolnih opština. Ukoliko se nekom naše pisanje nije svidelo, vrata su mu uvek otvorena da dođe na razgovor. Pokušaji zastrašivanja neće dati nikave rezultate.

Policija je uradila uviđaj, uzeli su materijalne dokaze, kao i snimak nadzorne kamere. Nadamo se skorom otkrivanju počinioca.

Ovim povodom oglasilo se i Udruženje novinara Srbije (UNS).
-Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje napad na prostorije koje dele redakcija „Glasa Podrinja“, „Televizije Šabac“ i dopisništva RTS u centru Šapca, kada su nepoznati napadači čvrstim predmetom polupali stakla, i traži da vinovnici ovog vandalizma budu što pre pronađeni i primereno kažnjeni.

MUP je, prema rečima izvršnog direktora Glasa Podrinja Zorana Živkovića, nakon napada izvršio uviđaj. Kako kaže, policiji su poslati i snimci sa sigurnosnih kamera, u kojima je problem to što ulična rasveta nije radila od tri do pet časova posle ponoći.

„Ne sumnjamo konkretno ni na koga, ali drugi put se ovako nešto dešava. Zanimljivo je što se napad desio otprilike u ovo vreme i pre dve godine, kao i činjenica da prozor nije gađan kamenčićem već betonskom pločom kakva se ne može naći u bližoj okolini”; rekao je Živković za UNS.

U ovom napadu oštećen je prozor prostorija koje koristi dopisništvo RTS-a u zgradi „Glasa Podrinja“. Ipak, Živković smatra da je ovo napad na „Glas Podrinja“, a ne na dopisništvo RTS-a, jer su pre dve godine oštećena vozila redakcije „Glasa Podrinja“, parkirana ispred njihovih prostorija.

Živković dodaje da očekuje bolju reakciju novinarskih udruženja u Srbiji i MUP-a, kako izvršilac ne bi prošao i ovog puta nekažnjeno, navodi se u saopštenju UNS-a.

Najnoviji broj

29. februar 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa