16. jun 2022.16. jun 2022.
Jedan poginuo,  osam teško povređenih
PREVRNUO SE AUTOBUS SA RADNICIMA IZ ŠAPCA

Jedan poginuo, osam teško povređenih

Jedan muškarac je izgubio život, dok je njih 18 povređeno u teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se u petak oko 6.20 časova ujutru dogodila na putu između Prhova i Šimanovaca. Do nezgode je došlo kada se minibus, koji je prevozio radnike firme “Set” iz Šapca na gradilište u Beograd, prevrnuo u njivu pored puta.

Osam najteže povređenih pacijenata je transportovano u Klinički-bolnički centar u Zemunu. Pet njih je u tom trenutku bilo životno ugroženo. Jedan povređeni je zbog povreda kičme prebačen u Spinalni centar na Banjici, gde se i dalje nalazi. Jedan pacijent je imao neurohiruršku intervenciju i on je i dalje u teškom stanju. Tri pacijenta su zbog teških telesnih povreda zbrinuti na intenzivnoj nezi na odeljenju za hirurgiju, dok su tri osobe imale nešto lakše povrede i nisu bile životno ugrožene.

Prema našim saznanjima, trenutno su u teškom stanju samo pacijent na Banjici i pacijent koji je imao povrede glave.

Svi povređeni su muškarci starosti od 19 do 65 godina.

Povređenima su prvi pritekli u pomoć radnici firme “Boš” koji su se u trenutku nesreće vraćali iz treće smene iz Šimanovaca u Šabac.

-Naišli smo neposredno pošto se nezgoda dogodila. Prizor je bio užasan. Prišli smo da pomognemo povređenima. Držala sam na rukama dečka od dvadesetak godina koji je imao prelome. Jedan stariji čovek je preminuo. Ljudi su kukali. Mi i još dve žene smo prvi pritekli u pomoć do dolaska hitne. Povređene su odvozili i privatnim automobilima, navodi Dragana Romanović, radnica “Boša”.
Na lice mesta je izašlo čak osam sanitetskih vozila iz svih okolnih opština, kako bi povređene prevezli do najbližih zdravstvenih ustanova.

Preduzeće “SET” izdalo je saopštenje za medije ovim povodom.
-Preduzeće SET izražava najdublje saučešće porodici radnika koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila u mestu Prhovo, na putu za Beograd, nešto posle 6 časova, dok je naš autobus prevozio radnike na gradilište, prema podacima kojima raspolažemo, svi radnici koji su povređeni su zdravstveno zbrinuti u beogradskim bolnicama i njihovo stanje se i dalje prati.
Naši timovi su na terenu, u kontaktu sa porodicama povređenih i predstavnicima zdravstvenih ustanova koje su ih zbrinule. Izražavamo najdublje žaljenje zbog tragične nesreće i zahvalnost zdravstvenim radnicima i svim ljudima koji su priskočili u pomoć povređenima.
Sva naša vozila za rad i prevoz radnika podležu redovnim tehničkim kontrolama, a vozači su u obavezi da poštuju sve zakonske odredbe. Očekujemo da istraga utvrdi uzrok ove nesreće, navodi se u saopštenju firme “SET”.

Javnosti se, povodom nesreće obratio i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.
-Izražavam duboko žaljenje zbog saobraćajne nesreće koja se danas dogodila u Prhovu kod Šimanovaca u kojoj je jedan sugrađanin izgubio život, a osamnaestoro povređeno. Delimo ogroman bol sa njihovim porodicama i zdravstvene ustanove su na raspolaganju kako bi se adekvatno zbrinuli povređeni.
U ime Grada Šapca i u svoje lično ime želim da izrazim najdublje saučešće porodici nastradalog sugrađanina. Povređenim Šapčanima želim što brži oporavak- istakao je dr Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa