7. jul 2022.7. jul 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

TRADICIONALNI PRIJEM NAJBOLjIH UČENIKA KOD PREDSEDNIKA OPŠTINE

Deca za ponos

U ponedeljak je u sali opštinske uprave u Koceljevi upriličen tradicionalni prijem najboljih učenika tamnavskog kraja kod predsednika opštine. Okupljene “vukovce”, šest iz osnovne i isto toliko iz srednje škole, kao i đake koji su bili uspešni na prethodnim takmičenjima pozdravio je najpre načelnik za opštu upravu i javne službe Miodrag Tadić i poručio da mu je drago što ovom događaju prisustvuje veliki broj mladih.

-To znači da je godina bila dobra i uspešna, da se dobro radilo. Imamo dosta “vukovaca” ali i osvajača brojnih nagrada. Ovo je lepo videti. Ovo je budućnost Koceljeve i mi smo jako ponosni na vas i vaše uspehe- rekao je Tadić.

Predsednik koceljevačke opštine ocenio je da je prijem prilika da se čestita najuspešnijim učenicima i njihovim profesorima, da se deci ukaže pažnja i da se čuju njihovi statovi i želje.

-Verujemo da će te u narednom periodu biti još bolji. Nadamo se da će veliki broj osnovaca izabrati da upiše Srednju školu u Koceljevi, zato što je to naša škola, dobra škola o čemu govore i rezultati koje ostvaruju naši srednjoškolci i njihovi profesori. I nastavnici u osnovnoj, kao i oni u srednjoj školi stvarno ulažu maksimum da vam objasne i da vas nauče, jer znanje ne dolazi samo- istakao je Dušan Ilinčić.

On je dodao da je saradnja sa školama na visokom nivou te da se lokalna samouprava trudi da obezbedi što bolje uslove za rad, da pribavi sve ono što je neophodno za neometan, kvalitetan i savremen proces nastave.

-Predan rad je nešto što dovodi do rezultata. Vama je samo nebo granica ukoliko odlučite da ulažete u sebe, svoje znanje i obrazovanje. Deca su budućnost Koceljeve, nešto što je najbitnije i najdragocenije za nas i našu opštinu. Želja nam je i misija da dobar deo mladih ode na dalje školovanje, na fakultete i da se po završetku toga vrate u naše mesto i u njemu stvaraju budućnost, kako svoju ličnu tako i ove opštine. Rekao bih da imamo sjajnu budućnost, sjajnu decu i u perspektivi ćemo imati još više sluha i za jednu i za drugu školu- najavio je Ilinčić.

Svi učenici su dobili knjige a đaci generacije lap top računar koji je darivala lokalna samouprava. Takođe, za “vukovce” će biti organizovana i tradicionalna jednodnevna ekskurzija.

Srednjoškolce, osvajače medalja na republičkim takmičenjima na odlične rezultate podseća će i ručni časovnici koje im je poklonila Srednja škola u Koceljevi.

ADRIANA NAJBOLjA U OSNOVNOJ, ANDRIJA U SREDNjOJ
Osnovno obrazovanje u Koceljevi nedavno je završilo šest nosilaca Vukove diplome a najbolja među njima je Adriana Bajić iz Draginja. Ova devojčica ističe da nije bilo jednostavno naći se u samom vrhu te da je dosta svog vremena, pored svih redovnih školskih aktivnosti, posvetila učenju i pripremama za takmičenja. Jedan od omiljenih predmeta u osnovnoj školi bio joj je geografija. Međutim, đak generacije OŠ “Mića Stanojlović” svoje obrazovanje nastaviće u potpuno drugom pravcu.

-Planiram da upišem Medicinsku školu u Šapcu, smer zubni tehničar. Nakon toga ću najverovanije upisati medicinski ili stomatološki fakultet- izjavila je Adriana i dodala da je do sada bila veoma zadovoljna svojim nastavnicima, procesom obrazovanja i onim što je kao učenica dobijala u ovoj školi.
-Imali smo dobar nastavnički kadar, spreman da pomogne i pruži i dodatne informacije. Tako da smatram da svaki učenik, koji je želeo da uči, nije ni u kom slučaju bio uskraćen. Naprotiv- ocenila je najbolja učenica ovogodišnje generacije svršenih osnovaca.
Srednje obrazovanje u Koceljevi završilo je šest “vukovaca” a titulu đaka generacije poneo je Andrija Pantelić, maturant smera ekonomski tehničar.

Kako kaže, radio je isto kao i njegovi vršnjaci koji su, takođe nosioci Vukove diplome. Međutim, ono što je prevagnulo jesu rezultati na državnim takmičenjima.

-Mislim da je to presudilo. Moje angažovanje na republičkim takmičenjima je u najvećoj meri doprinelo tome što sam ja izabran za đaka generacije. Smatram da gotovo svako može postići isto što i ja uz samo malo više truda i rada u odnosu na redovno učenje. Važno je redovno učenje i dobra organizacija- izjavio je Andrija, doskorašnji đak Srednje škole u Koceljevi a od jeseni brucoš na Ekonomskom fakultetu u Beogradu koji je upisao kao prvoplasirani na listi sa preko sto bodova.
-Baš ta republička takmičenja su mi i donela dodatne bodove pa sam zbog toga ispred svog školskog druga Đorđa Đukića koji je na drugom mestu sa osvojenih sto bodova- napomenuo je Andrija i dodao da sam plasman na rang listi predstavlja neku ličnu satisfakciju, te da su mu dosadašnji rezultati nametnuli obavezu da u perpsektivi, kao student, opravda titulu najboljeg srednjoškolca u svojoj generaciji i prvo mesto na rang listi fakulteta.

GENERACIJA KOJA JE ISPISALA ISTORIJU
Srednja škola u Koceljevi ispratila je jednu od najuspešnijih generacija maturanata. Ostaće zapisano u analima da je u jednoj školskoj godini osvojeno čak pet medalja na republičkim takmičenjima, iz svakog smera bar jedna.

-Tih pet medalja na republičkim takmičenjima iz svih struka to je za ponos. Pretpostavljam da je mali broj škola ostvario takav rezultat u jednoj godini. Posebno kada se uzme u obzir ukupan broj đaka i veličina škole. Svaka nagrada je vredna ali te sa državnih takmičenja imaju posebnu težinu- ocenio je direktor ove obrazovne ustanove Veroljub Matić.

Svoje znanje svršeni srednjoškolci potvrdili su i prilikom polaganja prijemnih ispita na fakultetima pa su gotovo svi visoko rangirani na listama.

Najupečatljivije o uspehu koceljevačkih srednjoškolaca govori ona na Ekonomskom fakultetu u Beogradu na kojoj su prva dva mesta upravo zauzeli đaci Srednje škole u Koceljevi. Prvi na listi Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu bio je i Mihailo Jović.

Veliki broj dojučerašnjih đaka koceljevačke srednje škole nastaviće svoje školovanje kao studenti na budžetu.

-Naravno da svako ko započne svoje školovanje treba i da ga završi. Ovo je bila zlatna generacija, bez preterivanja može da se kaže da je jedna od najboljih, a možda i najbolja. Sa jedne strane osećamo žal, a sa druge strane smo srećni što smo se družili sa takvom decom i bili deo njihovih života, procesa odrastanja i sazrevanja, obrazovanja- zaključio je direktor Srednje škole u Koceljevi.
Ponosna na svoje đake je i profesorka Marijana Bajić. Kaže da je izvesti jednu generaciju koja je iznedrila fantastične učenike i dobitnike republičkih nagrada najvišeg ranga nešto posebno.

-To su učenici vredni, ozbiljni, puni volje, želje i entuzijazma za napredovanjem, dokazivanjem i to je nešto što je danas retko videti- izjavila je profesorka Bajić.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa