11. avgust 2022.11. avg 2022.
Zaslužili više: kadeti Srbije (foto: RSS)

Zaslužili više: kadeti Srbije (foto: RSS)

RUKOMET: EVROPSKO KADETSKO PRVENSTVO

Žal zbog Danske

Kada kažete da se reprezentacija bori za plasman od 9. do 16. mesta ne zvuči impozatno, te tako posmatrano rezultat kadetske reprezentacije Srbije u rukometu ne možemo smatrati posebno značajnim, ipak ostaje veliki žal zbog jedne utakmice gde su naši reprezentativci na Evropskom prvenstvu u Crnoj Gori ispustili pobedu koja bi ih odvela među osam najboljih, a potencijalno i među četiri tima Evrope.

Reprezentacija selektora Aleksandra Brkovića, koju je na parketu kao kapiten predvodio šabački rukometaš Vukašin Antonijević, prvotimac slovenačkog Celja, a u sastavu bili i prvotimci Metaloplastike: Brana Mirković, Filip Milovanović, kao i golman Nikola Zorić, odlično je odigrala meč prvog kola protiv Danske bila nadomak pobede iako je imala ulogu autsajdera. Vodila je Srbija tri gola prednosti, imala plus dva dva minuta pre kraja, ali su Skandinavci osvojili bod, 26:26. Uz taj dodatni, izgubljeni Srbija bi bila druga.

Dan kasnije je nadigrana u svakom pogledu Slovenija 30:25, međutim osim žala za bodovima, Danska je ostavila posledice i po zdravstveni bilten. Brana Mirković je bio povređen i nije mogao da nastupi protiv Slovenaca, a kapiten Antonijević, koji je u prvih 30 minuta postigao sedam golova, odlukom abitara je zaradio direktan crveni karton zbog čega nije mogao da nastupi ni u drugom delu, ni protiv Norveške.

Norvežani su svakako najjači tim u grupi, a Srbija desetkovana izostancima nija mogla da pruži dovoljno jak otpor i poražena je 35:28. Zbog lošije gol razlike je pala na poziciju tri i nezasluženo otišla u borbu za plasman od devetog do 16. mesta, iako bar od Danske nije pokazala manje.
U preliminarnoj fazi Antonijević je u praktično jednoj i po utakmici koliko je odigrao, postigao osam golova, što ga čini jednim od najefikasnijih u reprezentaciji. Milovanović je autor četiri pogotka, dok se u meču protiv Danaca u strelce jednim golom upisao i Mirković. Odlično je priliku koju je imao iskoristio golman Zorić. Treba napomenuti da je i drugi mladi golman Metaloplastike Damjan Marković takođe bio na spisku selektora, ali među rezervama.

U trenutku zaključivanja teksta ne znamo ishod meča protiv Farskih ostrva odigranog u utorak uveče, dok je sinoć Srbija odmerila snage sa Francuskom. Dve najbolje iz grupe će se plasirati u doigravanje za plasman od 9. do 12. mesta.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa