25. avgust 2022.25. avg 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Gradonačelnik Šapca u poseti MZ Krivaja

Nov Dom kulture za Krivaju

„Nakon nekoliko decenija objekat je u funkciji Doma kulture. Trudimo se da svi imaju jednake uslove za život u selu, kao što imaju i u gradu. Želimo da mladi ostanu na selu“, rekao je gradonačelnik Šapca
-Ponosan sam na činjenicu da smo obećano našim sugrađanima i ispunili - rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić tokom posete pocerskom selu Krivaja gde je Dom kulture rekonstruisan.

Ova značajna investicija, kako ističu meštani, rukovodstvo grada, realizovana je uz podršku lokalne samouprave, a sredstva su obezbeđena od povraćaja poreza na imovinu.

-Nakon nekoliko decenija objekat je u funkciji Doma kulture. U potpunosti rekonstruisan je krov, urađeni sanitarni čvorovi i prostorije. Grad Šabac je finansirao troškove priključenja objekta na struju, koja je bila isključena i za ovu namenu iz budžeta smo izdvojili 100.000 dinara. Postignut je dogovor da se uradi i fasada u narednom periodu čime će Dom kulture dobiti potpuno nov izgled.
Trudimo se da svi imaju jednake uslove za život u selu, kao što imaju i u gradu. Želimo da mladi ostanu na selu - dodao je gradonačelnik Šapca.

Foto: "Glas Podrinja"


Predsednik Saveta mesne zajednice Krivaja Milovan Marković ističe da je za selo od velikog značaja pomoć i podrška lokalne samouprave.

-Pomogli su nam da uradimo puteve, saniramo klizište i sada uredimo Dom kulture. Plan je da objekat bude na raspolaganju deci i mladima. Za rekonstrukciju krova izdvojeno je 480.000, a ukupna vrednost radova je oko 1.400.000 dinara. Imamo još planove kada je u pitanju selo i nadamo se da će nas grad podržati kao što je činio i do sada.

Meštani se nadaju da će i mladi koristiti sve mogućnosti novog prostora površine 80 metara kvadratnih. Ukupna površina Doma je 160 kvadratnih metara, a plan je da se u jednom delu objekta koji treba da bude rekonstruisan otvori prodavnica mešovite robe koja bi meštanima omogućila snabdevanje neophodnim namirnicama

-Do ovog trenutka selo nije imalo posebne prostorije za Dom kulture, Mesnu zajednicu, te smo zahvalni na onome što je urađeno i rešenju dugogodišnjeg problema - rekao je Milan Simić.
M. Ž.

Najnoviji broj

20. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa