8. septembar 2022.8. sep 2022.
Sedmi četverac sveta – Lagundžić prvi s leva (foto: KK Zorka)

Sedmi četverac sveta – Lagundžić prvi s leva (foto: KK Zorka)

KAJAK: SVETSKO PRVENSTVO DO 23 GODINE

Dva šabačka finala

Četverac mlađih seniora i juniorski dvosed obezbedili finala i plasirali se u vrh svetskog kajaka. Na koncu sedmo i osmo mesto u konačnom plasmanu. Troje Šapčana imalo uspešne nastupe. Sezona dobra u mislima naredna
Šabački kajak i klub „Zorka“ imali su ovog leta tri predstavnika na Svetskom prvenstvu u kajaku za juniore i mlađe seniore u Segedinu. Nije ostvarena potajno sanjana medalja, međutim u dve kategorije posade u kojima su Šapčani imali ulogu izborile su finale i bile blizu i borbe za medalje.
Četverac mlađih seniora na 500 metara gde je nastupao Branko Lagundžić, zajedno sa: Vrdoljakom, Kovačevićem i Stojkovim, uspešno je prebrodio kvalifikacije i polufinale, a potom najbolju trku izveslao u finalu. Vreme 1:22,45 bilo je nepune dve sekunde slabije od Australije koja je osvojila bronzu i ovaj put dovoljno za poziciju sedam. Kvartet Poljske je prvak, Mađari su vicešampioni.

Luka Manjenčić je nastupao u tri juniorske discipline. Najbolji rezultat je ostvario u dvosedu sa Vješticom, disciplina K2 1.000. Izborili su kroz kvalifikacije i polufinale mesto u velikom finalu gde su vremenom od 3:27,90 zaslužili osmo mesto. Medalje su podelili: Mađarska, Italija, Češka. Manjenčić je veslao u jednosedu na 1.000 metara gde je osvojio prvo mesto u C finalu, ukupno 17, odnosno u jednosedu na 5.000 metara gde je kroz cilj prošao kao 24.

Šapčane je predstavljao i kanuista Mihailo Malović u disciplini jednokleka na 500 metara. Nije uspeo da se plasira u polufinale. Bio je jednu poziciju ispod potrebne u kvalifikacionoj grupi.

-Četverac mlađih seniora je veslao odličnu trku u finalu, ostvario vreme kakvo do sada nisu uspeli i apsolutno sam zadovoljan učinjenim. Potvrdili smo da smo u svetskom vrhu u ovoj kategoriji. Sav fokus usmeravamo na klupski nivo i Prvenstvo Srbije – ističe šabački trener, član stručnog štaba reprezentacije Uroš Pavlović.

Srbija je u Segedinu osvojila dve bronze, obe je poneo Bojan Zdijelar. Ekipno prvenstvo Srbije će zatvoriti kajakašku sezonu, a planirano je za treći vikend septembra.
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa