8. septembar 2022.8. sep 2022.
Sigurni u Šapcu: A. Popović

Sigurni u Šapcu: A. Popović

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

A sada derbi Podrinja

Izvanredni u Šapcu, slabi na gostovanju. Serija garantuje sredinu tabele, prvi prekid vodi ka usponu ili opasnoj zoni. Mačva favorit protiv Lozničana. Revanš za prethodnu sezonu. Lozničani u borbi za opstanak
Mnogo je „domaćinskih“ ekipa, međutim malo kada je prisutna ovakva razlika u nastupu ekipe pred domaćom publikom i na gostovanju kao što je slučaj sa šabačkom Mačvom ove sezone. Isti igrači kao da su neki drugi u Poceskoj i u drugim gradovima. Na tabeli mečeva pred domaćim navijačima Mačva je na deobi prvog mesta sa Rakovicom, Mačva je snažan, moćan tim kadar za borbu za Super ligu. Na tabeli gostovanja „crveno-crni“ nemaju ni bod, jedino je slabiji novobeogradski Radnički i takva ekipa je kandidat za niži rang. Ukoliko bi se pogledali rivali, situacija je još zanimljivija, jer su na domaćem terenu takmaci bivali do sada snažne ekipe poput vodećeg Grafičara, odličnog Vršca i kandidata za Super ligu Metalca, a na gostovanjima vrlo prosečne, čak slabe ekipe Slobode i Radničkog. Treba naglasiti da ne govorimo samo o rezultatima, već kvalitetu igre na domaćem i gostujućem terenu.

Mačva – OFK Vršac 2:1 (0:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 900. Glavni sudija: M. Miletić (G. Milanovac); pomoćnici: Krstić (Niš) i Stiojković (Beograd). Strelci: Radunović u 76. i Jevtić u 84. minutu za Mačvu; Kilibarda u 90+1 za Vršac. Žuti kartoni: Pešić Stevanović, Radunović, Marjanović, Mijailović (Mačva); Ilić, Vujić, Lazevski, Kadijević i Mršulja (Vršac).
MAČVA: Samurović, Popović, Pešić, Jevtić, Stevanović, Belić (Mijailović), Vraštanović (Savković), Adamović, Marjanović, Nešković (Radunović), Pejović.
OFK VRŠAC: Marković, Mažić, Perić, Ilić (Kilibarda), Pavlov, Braunović (Ivić), Parađina (Grek), Lazevski, Stanisavljević (Vujić), Kadijević (Stojković), Mršulja.


U zbiru takav odnos dovoljan je za zlatnu sredinu, prva serija koja bude prekinuta Mačvu će vinuti ka vrhu ili spustiti. Nadigran je odličan Vršac i po svemu viđenom šabačka ekipa je veliki favorit protiv Loznice narednog vikenda. Stari rival treba već tom činjenicom da inspiriše, a svakako je u pitanju slabija ekipa od Mačve.

Borba za gornji deo tabele: M. Nešković


Imali su superligaške snove, to im je još cilj, ali igrom nisu dokazali da mogu tako visoko. Napravili su mnogo promena u sastavu i tek u poslednja dva meča su napustili samo začelje, a šok terapija promene trenera je dala rezultat. Nekadašnji trener OFK Beograda Miodrag Anđelković je preuzeo tim od Mićića i dobro startovao. Upravo tu može ležati najveća opasnost za Mačvu, jer se s novim šefom mnogo toga menja. Uspeli su da šokiraju Metalac u Milanovcu što je upozorenje dva. Isto tako, Loznica je umela da igra potpuno podređenu ulogu protiv Radničkog s Novog Beograda, možda i najslabije ekipe u Prvoj ligi.

Još jedan motiv za Mačvu bi mogla biti prethodna sezona u kojoj su porazi od Loznice, posebno drugi u Šapcu 0:1 rivalu omogućili plej of mesto, a Mačvu gurnuli u plej aut i neizvesnost opstanka.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa