22. septembar 2022.22. sep 2022.
Kvalitetna ponuda i bogat program
SUTRA U KOCELjEVI POČINjE 13. SAJAM PRERAĐIVINA OD VOĆA I POVRĆA

Kvalitetna ponuda i bogat program

U Koceljevi će sutra početi 13. Festival zimnice, dvodnevna privredno-turistička manifestacija, koja svake godine krajem septembra meseca okuplja veliki broj izlagača i posetilaca. Sudeći prema broju prijavljenih učesnika, tako će biti i predstojećeg vikenda.

Proizvođači zimnice iz tamnavskog kraja su proteklih meseci preradili velike količine voća i povrća i za posetioce sajma napunili na hiljade teglica i flaša slatkog, slanog i kiselog programa. Na tezgama će biti moguće pronaći i pčelarske proizvode, sireve, domaće mesne prerađevine, sveže i sušeno voće, rakije, začine...

Prema rečima organizatora ove godine svoje proizvode prezentovaće oko 200 izlagača od kojih je veliki broj onih koji će kupcima ponuditi zimnicu i to ne samo iz našeg kraja već i iz drugih regiona Srbije.

-Ono što je sigurno to je da će ponuda biti bogata. Svake godine na tezgama se nađu standardni ali i inovativni proizvodi. Naši proizvođači su, uprkos suši, uspeli da proizvedu kvalitetnu sirovinu i prerade je za kupce na festivalu u odlične proizvode- izjavila je predsednica organizacionog odbora manifestacije Slavica Ranković.

Ona je dodala da posetioce na Festivalu zimnice u Koceljevi očekuje bogat kulturno-zabavni program.
Za petak je, nakon svečanog otvaranja u podne, najavljen dečji program u realizaciji obrazovnih ustanova. U popodnevnim satima na bini u parku će se smenjivati društva i koreografije u okviru Smotre dečjeg folklora, a u večernjem terminu biće održan koncert Milana Topalovića Topalka. Od kulturnih sadržaja organizatori su izdvojili otvaranje slikarske izložbe i književno veče “Tamnavske priče Janka Veselinovića”.

Godinama unazad jedan od najaktuelnijih pratećih sadržaja Festivala je takmičenje u pripremanju lovačkog gulaša koje će i ovoga puta, prema rečima predsednice Organizacionog odbora, u subotu okupiti preko 200 takmičarskih ekipa iz cele Srbije.

Manifestaciju će drugog dana tradicionalno “obojiti” kostimi najmlađih stanovnika ove opštine u okviru karnevala i maskenbala. U muzičkom delu programa posetioci će najpre uživati u nastupu KUD “Novi Beograd”, a zatim, pre nego što vatromet najavi kraj ovogodišnjeg Festivala zimnice, i u pesmama Miroslava Ilića.
V. B.

Najnoviji broj

26. januar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa