22. septembar 2022.22. sep 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Nagrada „Miloš Simić“ i izložba u Školi primenjenih umetnosti

Sećanja pretočena u umetnost

Ovogodišnja dobitnica priznanja je učenica Tijana Ilić, smer aranžer. Tijana je inspiraciju pronašla u arhitekturi srednjovekovnih srpskih manastira, a nastavnik mentor bila je profesorka Marijana Gavrilović
U galeriji Škole primenjenih umetnosti u znak sećanja na Miloša Simića otvorena je izložba radova učenika pristiglih na konkursu za nagradu koja nosi ime po prerano preminulom učeniku ŠPU.
Postavka nosi ime „Hilandar“ i kako ističu iz obrazovne ustanove odabir teme nije slučajan. Veruju da umetnost i duhovnost su neraskidivo povezane, te je misija škole da svoje učenike usmeri ka lepoti stvaralaštva.

-Miloš je bio izuzetno talentovan i poseban mladić, koji nažalost više nije sa nama. Zahvaljujući porodici ustanovili smo nagradni konkurs koji nastavlja njegovu misiju u umetnosti. Odabirom najboljeg rada dajemo podstrek mladim talentima, ali i negujemo sećanje na divnog dečaka – navela je direktorka ŠPU Nevenka Đokić.

Porodica nagradom neguje sećanje na Miloša ukazujući na značaj davanja podrške mladim umetnicima.

-Želimo da deca i mladi kroz ovaj konkurs iskažu svoje želje, ideale i talenat. Drago nam je da iz godine u godinu broj radova sve veći. Umetnost nije samo slikanje, ono nosi mnogo toga. Poznavanje i razumevanje sveta, duhovnosti. Nažalost, Miloš nije imao vremena da sve to ostvari – rekao je Milošev otac, Zoran Simić.

Ovogodišnja dobitnica priznanja je učenica Tijana Ilić, smer aranžer. Tijana je inspiraciju pronašla u arhitekturi srednjovekovnih srpskih manastira, a nastavnik mentor bila je profesorka Marijana Gavrilović.

-Nisam očekivala da će moj rad biti nagrađen, te sam zahvalna svima koji su prepoznali moj trud, posebno Miloševim roditeljima – dodala je nagrađena učenica koja dolazi iz susednog Valjeva, a za Školu primenjenih umetnosti opredelila se zbog nastavnog kadra i programa.
Kako ističe planira da nastavi da usavršava svoj talenat i aplicira na brojnim konkursima.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa