22. septembar 2022.22. sep 2022.
ljubovija.info

ljubovija.info

U SUBOTU JE OBELEŽENA GODIŠNjICA BITKE NA MAČKOVOM KAMENU

Junaci dostojni poštovanja i pamćenja

U subotu, 17. septembra ispred Spomen-kosturnice na Mačkovom kamenu, polaganjem venaca i parastosom poginulim srpskim borcima, svečano je obeležena godišnjica Bitke na Mačkovom kamenu, koja se računa za jednu od najkrvavijih srpske i austrougarske vojske u Prvom svetskom ratu.

Vence su položili članovi delegacija Vojske Srbije, Opštine Ljubovija, Opštine Krupanj, Republički odbor Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920. i Opštinska organizacija “Braća Ribnikar” Ljubovija, Gradski odbor Saveza udruženja potomaka 1804-1920, “Major Kosta Todorović”, Savez organizacija rezervnih vojnih starešina Srbije, Opštinske organizacije rezervnih vojnih starešina Krupanj i Osečina, UBNOR Ljubovija, Ravnogorski pokret Ljubovija-Zvornik.

Predsednik Opštine Ljubovija, Milan Jovanović, poručio je da se srpski rod s razlogom ponosi na svoju prošlost i činjenicu da smo vodili samo odbrambene ratove.

- Naši div junaci sa Mačkovog kamena i Drine dostojni su najvećeg poštovanja i pamćenja kao sjajni primeri svima nama i budućim generacijama kako se voli, brani i čuva svoja otadžbina i svoj narod – izjavio je predsednik Jovanović.

Obeležavanje godišnjice bitke na Mačkovom kamenu zajedno organizuju Opština Ljubovija i Opština Krupanj. Ove godine, zbog loših vremenskih uslova nije održan planirani istorijski čas.
ljubovija.info

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa