22. septembar 2022.22. sep 2022.
Sledi duel protiv najjačeg (detalj sa meča protiv OFK Vršca)

Sledi duel protiv najjačeg (detalj sa meča protiv OFK Vršca)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Ispit protiv najjačih

Teško je odrediti bod na Banjici kao uspeh ili neuspeh. Činjenica je da je ovo prvi poen Šapčana sa gostujućeg terena, drugi rezultati su omogućili da Mačva ostvari i blagi napredak na tabeli. S druge strane nije uspela da se vrati pobedama, protiv tima velikog imena, no i ekipe skromnih kvaliteta, trenutno jedne od lošijih u Ligi, neuspešne i na domaćem terenu. Bodovni saldo je uvećan, brige su ostale.

Zvezda u Šapcu
U prvom kolu Kupa Srbije šabačka Mačva će ugostiti šampiona i branioca trofeja Crvenu Zvezdu. Propozicije nalažu odigravanje jednog meča, a Beograđani će na stadionu u Pocerskoj gostovati 29. oktobra. Ovo je prvo gostovanje Zvezde u Šapcu od jeseni 2020. godine.


Veliki ispit Šapčane očekuje već za vikend. Posle gostovanja jednoj od najslabijih ekipa, sada u Pocersku dolazi verovatno najjači tim Prve lige, IMT. Prethodne sezone Rakovičani su stigli do baraža za Super ligu gde nisu imali šansu da pariraju, te su ove sezone odlučuili da direktno iskorače u elitu. Igraju dobro i na domaćem i na gostujućem terenu. Izdvojili su se zajedno sa Grafičarom. Pojačali su se tokom leta na svim pozicijama, najzvučnija imena su Ćosić, nekadašnji half Zvezde i nekoliko italijanskih timova, potom Kodžić, Kokir, Varga, a pri tome su zadržali okosnicu tima iz prethodne sezone. Na gostujućem terenu su izgubili od Grafičara, a pobedili Trajal, Radnički i Metalac.

Rad – Mačva 1:1 (1:1)
Beograd. Gledalaca: 400. Gl. sudija: David Matić (N. Sad); pomoćnici: Todorović (Jagodina) i Stojković (Beograd). Strelci: Mandić u 31. za Rad; Pejović u 33. za Mačvu. Žuti kartoni: Mandić i Jovanović (Rad); Stevanović i Adamović (Mačva).
MAČVA: Samurović, Popović, Jevtić, Ristivojević, Stevanović, Belić (Kapetanović, Bašić), Savković, Adamović, Marjanović (Mijailović), Radunović, Pejović (Branković).


Mačva je do Loznice bila dobra na domaćem terenu, sada je pred izazovom protiv najjačeg. U meč ulazi bez kapitena Adamovića koji će pauzirati zbog žutih kartona. Na drugoj strani neće biti standardnog Kijevčanina. U prethodnoj sezoni u Šapcu je bilo 1:1 kada su se sastali ovi rivali.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa