13. oktobar 2022.13. okt 2022.
Teže nije moglo
VATERPOLO: KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA

Teže nije moglo

Četiri izuzetna rivala, dva nekadašnja šampiona Evrope, tri pobednika evropkih takmičenja, četiri učesnika Lige šampiona. Šabac najneiskusniji po pitanju prethodnih dostignuća, ali moguća iznenađenja
Vaterpolo klub “Šabac” nije bio miljenik sreće u žrebu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Nastupa u grupi A čiji je domaćin Split. Osim Šapca i domaćeg Jadrana, deo turnira su: Vašaš (Mađarska), Savona (Italija), Steaua (Rumunija). Od četiri grupe ova je svakako najteža, smatra trener Ličanin.

-Izuzetni rivali. Jadran je prvi favorit, ima značajne ambicije i u Ligi šampiona, te je ovo za njih stanica u tom cilju. Vašaš je drugi favorit, uz značajna ulaganja stvorili su izuzetan tim. Savona i Steaua su takođe veliki rivali, takođe sa ambicijom ulaska u grupnu fazu. Nemamo pritisak, ali se radujemo utakmicama i uprkos rivalima uveren sam da se možemo suprotstaviti svima - ističe Nemanja Ličanin.

Jadran je vicešampion Hrvatske. Kandidovanjem za domaćinstvo pokazao visoke ambicije. Split je u prethodnoj sezoni Lige šampiona pobedio moćnu Budimpeštu, kragujevački Radnički i Tbilisi, a bio na pragu čuda protiv Breše. Tim je snažniji nego prethodne sezone, oslonjen na poznata imena Nikše Dobuda, Šetke, golmana Podruga, Bukića, Delića, povratnika Domagoja i pojačanja iz Juga Tomasovića, umesto Rusa Harkova... ne kriju da ciljaju borbu za fajnal ejt, a sve osim grupne faze biće neuspeh
Vašaš je drugi favorit grupe. Vaterpolo u Mađarskoj znači mnogo, a tim sa kojim je Šabac igrao prethodne sezone u Evro kupu želi među osam najboljih u Evropi. U sastavu su uglavnom domaći igrači, ali i naš reprezentativac Sava Ranđelović.

Savona je treći tim Italije, višestruki šampion Len kupa. Prethodne sezone su eliminisani u četvrtfinalu Evro kupa, ali sa novim snagama, mahom domaćim, uz Vuškovića i Molinu kao internacionalce i nekoliko reprezentatiavaca Italije.

Steaua je šestostruki uzastopni šampion Rumunije. Iako imaju velikog rivala kao što je Oradea, uspevaju da naprave tim kvalitetan da budu bolji., Poput Šapca, nisu favoriti za prve dve pozicije, imaju iskustvo Lige šampiona.

Turnir je 13, 14, 15. i 16. oktobra. Dve prvoplasirane ekipe odlaze u plej of kvalifikacija. Timovi koji se ne plasiraju dalje, takmičenje nastavljaju u Evro kupu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa