9. mart 2023.9. mar 2023.
Zajedničkim naporima do boljih uslova za rad i veću bezbednost građana
LUKA ČAUŠIĆ U POSETI OPŠTINI KOCELjEVA I VATROGASNO-SPASILAČKOJ JEDINICI

Zajedničkim naporima do boljih uslova za rad i veću bezbednost građana

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić posetio je prošle nedelje vatrogasno-spasilačku jedinicu u Koceljevi i razgovarao sa vatrogascima- spasiocima o unapređenju uslova za njihov rad i povećanje bezbednosti građana. Prethodno je u razgovoru sa rukovodstvom opštine postignut dogovor o zajedničkim aktivnostima na poboljšanju uslova rada ove jedinice.

–Pre svega, strateško opredeljenje Ministarstva unutrašnjih poslova jeste unapređenje uslova rada za vatrogasce-spasioce, pripadnike sektora za vanredne situacije MUP. Ja sam ovde došao i da bih sagledao stanje objekata, vozila, opreme sa kojima naši vatrogasci-spasioci rade i dozvolite mi da iskažem zahvalnost narodnom poslaniku Veroljubu Matiću i predsedniku opštine Koceljeva Dušanu Ilinčiću na inicijativi da sredstvima lokalne samouprave rekonstruišemo objekat u kome rade i borave pripadnici sektora za vanredne situacije MUP- rekao je Čaušić.

On je dodao da će Sektor, sa druge strane, da poboljša vozni park sa jednim novim vatrogasno-spasilačkim kamionom. Sem toga, razgovaralo se i o povećanju broja vatrogasaca-spasilaca.

–Mi smo to već predvideli i koliko ove godine ćemo da počnemo prijem novih pripadnika vatrogasno-spasilačkog odeljenja Koceljeva. Sve ovo, na kraju krajeva, ima za cilj povećanje bezbednosti građana ovog regiona i čitave Srbije- poručio je vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne sitaucije MUP.



Čaušić je izrazio očekivanja da će sadašnja zgrada vatrogasno-spasilačke jedinice u Koceljevi u narednih od 60-90 dana u potpunosti promeniti svoj izgled, te da će postati drugačiji, moderan i sređen objekat.

–Dakle, pričamo o veoma kratkim rokovima. Građani su ti za koje nastojimo da manje brinu, a mi, koji smo zaduženi svakako da više brinemo, uvek budemo na oprezu i da se trudimo da što bolje radimo svoj posao- zaključio je Čaušić.

Najavu vršioca dužnosti pomoćnika ministra i načelnika nadležnog sektora o rekonstrukciji vatrogasno-spasilačkog doma potvrdio je i predsednik opštine Koceljeva koji je rekao da je reč o inicijativi lokalne samouprave i Sektora MUP za vanredne situacije.

–U gostima nam je vd pomoćnik ministra i načelnik sektora Luka Čaušić koji je došao da na terenu sagleda celokupnu situaciju i da se dogovorimo oko koraka koje preduzimamo ne bi li ovaj vatrogasni dom doveli u neko pristojno stanje, u stanje u kakvom treba da bude. Razgovarali smo i o jačanju kapaciteta same jedinice, kako u ljudskim resursima, tako i u neophodnoj opremi. Radujemo se zbog postignutog dogovora koji smo definisali i precizirali određene korake, odnosno šta su zadaci lokalne samouprave po pitanju rekonstrukcije i adaptacije postojećeg prostora, a šta će nam konkretno iz sektora obezbediti u cilju ojačavanja ove vatrogasno-spasilačke jedinice- napomenuo je Dušan Ilinčić i dodao da opština nastoji da sve ono što ne valja dovede u stanje u kojem treba da bude i da se vodi računa o svim oblastima.
V. Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa