9. mart 2023.9. mar 2023.
Niže cene komunalnih usluga
PRVA SEDNICA SO VLADIMIRCI U TEKUĆOJ GODINI

Niže cene komunalnih usluga

Teme koje čine svakodnevnicu Opštine Vladimirci bile su na dnevnom redu prve sednice SO u 2023. godini. Usvojen je predlog odluke o eksternoj reviziji završnog računa budžeta opštine u protekloj godini. Potom i predlog odluke o pristupanju izradi plana razvoja opštine za period 2023- 2029. godina.

Istovetno je doneta i odluka o izmeni odluke o naknadama za korišćenje javnih površina za teritoriju opštine gde je smanjena tarifa u pojedinim zonama.

Odbornik Prodan Arnautović je izneo svoje mišljenje o računima koji će stizati poštom naglasivši da brojna domaćinstva imaju vodomere koji se vode na vlasnicima koji nisu među živima, pa će po njemu biti dosta zabuna a samim tim i problema u samoj naplati računa.


Donet je i preglog odluke o obrazovanju saveta za zdravlje Opštine Vladimirci kao i predlog zaključka o usvajanju izveštaja o radu predsednika opštine za period 01.01.2022 - 31.12.2022. godine kao i predlog zaključka o izveštaju o radu opštinskog veća za period 01.10.2022 - 31.12.2022. godine a usvojen je i predlog rešenja o davanju saglasnosti na cenovnik komunalnih usluga koje vrši JKP „Izvor“- prečišćen tekst.

Vredno je istaći da će cene biti niže uz nadu da će naplata biti bolja kada se ustali stizanje računa preko pošte u svako domaćinstvo od aprila meseca. Na kraju uobičajena pitanja i inicijative odbornika zaokružili su tok ove sednice.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa