9. mart 2023.9. mar 2023.
P. Radunović

P. Radunović

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Briga brigu sustiže

Poraz u Vršcu približio opasnu zonu. Minus šest u odnosu na plej of. Duel u Loznici izuzetno važan. U nastavku dva od mogućih devet bodova
Prvo poluvreme je obećavalo u Vršcu, a drugo je srušilo sve i donelo nove brige Mačvi pred nastavak sezone. Dok se meteorološki razvedrava, nebo Šapčana je sve tmurnije, a dosadašnji učinak nije na nivou očekivanja. Opasna zona je tu, mogla bi da preplavi Mačvu ukoliko Metalac pobedi u zaostalom meču protiv Loznice, te iako se još govori o plej ofu koji je sada šest bodova daleko, ne može se više ignorisati začelje.

OFK Vršac – Mačva 3:0 (0:0)
Vršac. Gledalaca 800, sudija: Ivan Vučićević (Kraljevo), strelci: Kilibarda u 49, Stanisavljević u 76. (11 m) i Andrić u 90+3. minutu. Žuti kartoni: Petrić, Andrić, Parađina (OFK Vršac), Stevanović, Ristić, Novaković, Samurović, Bašić (Mačva).
OFK VRŠAC: Marković, Petrić, Ilić, Todorović (Stanisavljević), Braunović (Andrić), Parađina, Lazevski, Glavinić (Kilibarda), Kadijević (Tasić), Mršulja, Tomić (Stojković).
MAČVA: Samurović, Popović, Stevanović (Bašić), Jevtić (Nešković), Jovović (Savković), Ristić (Branković), Belić (Vraštanović), Novaković, Ristivojević, Radunović, Pejović.


Da bi ponovo porasla neka nada, Mačva iz Loznice mora doći neporažena, a realno i sa tri boda. Podrinjski derbi jeste nešto posebno, međutim Loznica sigurno nije kvalitetnija od Mačve, niti je to pokazala. Od starta su nisko pozicionirani, te je jedina prednost što ulaze u meč posle dobrog remija u Mitrovici. Lozničani su najslabiji domaćini, pobedili su samo dva od osam mečeva. Angažovali su tokom zime čak 11 igrača, tri internacionalca, ali za sada to ne daje rezultate. Komarčević i Mićić su najveće opasnosti.



Dugo je Mačva bila rang ili dva iznad Loznice, međutim u poslednje dve sezne rivali su uspostavili i tradiciju, te su poslednja tri meča Lozničani pobedili. Njima je pobeda još veći imperativ i ne sme biti rasterećenog rivala u nedelju. Kod Mačve uz povređenog Mićanovića izostaje i Stevanović zbog žutih kartona.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa