9. mart 2023.9. mar 2023.
B. Mirković u duelu protiv Obilića

B. Mirković u duelu protiv Obilića

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Na ispitu psihološka snaga

Dominacija Partizana u hali Zorka. Nadmoć posebno u drugom poluvremenu. Vikend slobodan, potom sledi Obilić. Važan duel za oporavak. Plej of nije ugrožen, ali je važna i bitka za pozicije
Metaloplastika Eliksir pretrpela je prvi poraz na domaćem terenu u ovom prvenstvu. Partizan je odigrao izvanredno, dominantno i zasluženo osvojio dva boda. Pokušane su izmene sistema odbrane, međutim: Petrić, Šotić i Kojadinović su bili nerešivi, kao i golman Trnavac. Do sada je Metaloplastika Eliksir poražena u dva puta u Ligi, jednom u Kupu, no u dva meča nijanse su odlučivale, dok je u subotu rival bio mnogo bolji. Debitovao je nakon povratka Branko Kankaraš, no nije mogao mnogo da pomogne.

-Dobili smo čas rukometa od Partizana. Tražili smo svoju igru, nismo uspeli da je pronađemo do kraja i bodovi idu onoj ekipi koja ih je apsolutno zaslužila. Naš zadatak je da posle teškog poraza, teškog jer je na domaćem terenu, pokažemo psihičku snagu i kvalitet i izdignemo se vrativši se pobedama – rekao je krilni igrač Marko Srdanović.

MP Eliksir – Partizan 22:30 (12:14)
Hala Zorka. Gledalaca: 1.500. Sudije: Sekulić i Jovandić (Pančevo). Sedmerci: Metaloplastika 7 (7), Partizan 4 (2). Isključenja: Metaloplastika 8, Partizan 6 minuta.
MP ELISKIR: Pavković, Dodić 2, Jevtić, Kankaraš 4 (4), Srdanović 1, Mirković, Milovanović, Ivanić, Arsić (10 odbrana, 2 sedmerca), Damjanović, Simić, Brajović 8 (2), Jovanović 6 (1), Papović, Petrović, Dakić 1.
PARTIZAN: Mihajlov, Jović 1, Šotić 5, Lazović 1, Radivojević, Varga, Milovanović 1, Čekić, Trnavac 1 (14 odbrana), Kojadinović 5 (1), Zečević 1, Mićić 3 (1), Praštalo, Popović 3, Lazić, Petrić 9.


Gostovanje solidnom, ali ipak prosečnom Obiliću u Beogradu. „Vitezovi“ su pobedom u Zrenjaninu, a potom i nad Kikindom u poslednjem odigranom kolu, osigurali sredinu tabele, te mirno nastavljaju sezonu bez tenzije i straha. Šapčani su neosporno kvalitetniji, što moraju dokazati na terenu.
Partizan je osvajanjem dva boda sustigao Metaloplastikuna tabeli po broju bodova, ali je poraz Crvene Zvezde u Aranđelovcu ostavio ovdašnjem timu višak od sedam bodova u odnosu na prvi klub ispod plej of zone. Do kraja regularnog dela Super lige preostalo je još osam kola. Ekipi Vladana Matića pet pobeda garantuje plej of bez obzira na rezultate Zvezde, odnosno četiri ukoliko jedan od rivala koje savlada plavi tim bude i večiti rukometni rival. Do kraja Metaloplastiku Eliksir očekuju još dueli protiv: Obilića, Radničkog, Dinama i Dubočice na gostovanju, odnosno: Crvene zvezde, Topličanina, Jugovića i Vojvodine u Šapcu.

Novosađani su svakako apsolutni faviriti i izvesno je da će biti prvi, te je važno izbeći poziciju četiri, odnosno Vojvodinu u polufinalu plej ofa. Metaloplastika Eliskir gostuje u Pančevu, a dočekuje Vojvodinu. Partizan čeka i Vojvodinu i Dinamo, dok Pančevci ugošćavaju Šabac i putuju u Beograd.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa