9. mart 2023.9. mar 2023.
„Luka i Gari“ predstavili pesme za decu

„Luka i Gari“ predstavili pesme za decu

„Komarac vegetarijanac“, „Mali žuti pas“, „Knjiški moljac“, „Nervozni suncokret“, samo su neke od pesama koje se mogu čuti na dečjem Jutjub kanalu „Luka i Gari“. Predstavio ga je neobični dvojac, Luka Vitorović i njegov pas Gari, u ponedeljak u Šabačkom pozorištu. Okupljeni mališani pevali su stihove koji su im već postali omiljeni, imajući u vidu da to nije prvo zajedničko druženje sa pevačem.

Inspiraciju koja se javila pre tri godine pretočio je u pesme „za malu i veliku decu“ i tada ih predstavio u Biblioteci šabačkoj.

-Uradili smo 12 studijskih pesmica i sada pravimo promociju snimljenog albuma sa spotovima. Neke pesme su od ranije, a neke su premijerno izvedene večeras. Teme su razne. Jedna od prvih pesama koje smo snimili je „Komarac vegetarijanac“, komarac koji ne želi da pije krv ljudima, ima svoju malu baštu i sadi krompir, paradajz, hrani se zdravo. Imamo „Nervoznog suncokreta“. Strašno je nervozan zato što mora da stoji u mestu, svi prolaze i dolaze, a on sanja da vidi plava mora i druge gore. „Meda“ je ustao iz zimskog sna, strašno je gladan, nervozan i cela šuma je na nogama da mu udovolji- otkrio je Luka.

Na sceni mu se pridružila i autorka knjige „Pseći dnevnik“ Ljubica Đurković, koja je interesantnim pitalicama o svetu omiljenog ljubimca oduševila mališane.
D.D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa