4. maj 2023.4. maj 2023.
M. Srdanović i B. Simić u duelu protiv Partizana

M. Srdanović i B. Simić u duelu protiv Partizana

RUKOMET: RK METALOPLASTIKA

Derbi prošao, sledi plej of

Svi timovi negativan niz protiv Vojvodina. Šapčani nekoliko puta blizu prekida u Ligi. Pobede u Kupu i Super kupu probudile nadu. Vojvodina ponovila uspeh Metaloplastike iz 2014. godine
Sinoć je Metaloplastika Eliksir ugostila Vojvodinu u poslednjem kolu regularnog dela sezone, ali ne i poslednjem meču za ova dva tima, jer će oba nastupati u plej ofu. Nijedan tim nema pozitivan odnos sa Novosađanima poslednjih sezona, ali se Šapčani mogu pohvaliti da su direktno preko njih stigli do dva trofeja, Kupa Srbije prethodnog proleća i Super kupa ove jeseni. Ove sezone su Šapčani bili nadomak pobede u Novom Sadu, imali prednost od dva razlike šesti minuta pre kraja, ali su domaćini ipak slavili minimalnu pobedu preuzevši prvo mesto. Poslednji put Šapčani su pobedili u Ligi Vojvodinu u Šapcu u martu 2017. godine. Bilo je 34:31.

Borba za prednost domaćeg terena


Vojvodina gde su bili plavi
Evopska rukometna federacija je napravila malu zabunu promenom imena takmičenja pod njenim okriljem. Do nedavno EFH kup je bilo drugo po snazi evropsko takmičenje, a Čelendž kup treće. Nakon promena u imenu, EHF kup je postao EHF liga, dok je Čelendž kup postao EHF kup. Šampion Srbije, Vojvodina igra u finalu EHF kupa što je ponovljen uspeh srpskog rukometa iz 2014. godine kada je na istom mestu bila šabačka Metaloplastika.

Šapčani su priliku da nastupe u Čelendž kupu dobili nakon odustajanja Zaječara. U prvom kolu su eliminisali Vrbas (31:22, 25:26), potom hrvatski Karlovac (26:22, 22:23). Najdramatičnije beše četvrtfina protiv finskog Koksa (17:23, 26:19), a finale je izboreno u dvomeču sa Portugalcima Akvaš Santašom (29:21, 25:29). Za finale je već bila spremna hala, karte rasprodate, međutim usledile su velike poplave, vanredna situacija i odlučeno je da finale protiv švedskog Savehofa bude odigrano samo kroz jedan meč i to u Švedskoj. Savehof je slavio 37:26. Ekipu je predvodio danas nažalost pokojni Slavko Novaković, a iz aktuelnog sastava nastupali su Arsić i Kankaraš. Uz njih su igrali: Marjanović, Milosavljević, Marković, Medurić, Mitrović, Dragaš, Prodanović, Grujičić, Obradović, Holpert, Aleksić, Palević, Stevanović, Vladisavljević...

Plasman u finale Čelendž kupa 2014. (foto: RK Metaloplastika)


Kaćki Jugović je 2001. osvojio trofej, pobedivši u finalu Vintertur iz Švajcarske. Pre toga su eliminisali: Dudelanž (Luksemburg), Ivri (Francuska) i Briksen (Italija). To je poslednji evropski trofej za naš klupski rukomet.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa