4. maj 2023.4. maj 2023.
Mile Rakin

Mile Rakin

BOKSERSKE PRIČE (3)

Skautovanje u berbernici

Mile Rakin poznat je starijim ljubiteljima boksa kao odličan borac velter kategorije. Nosio je dres šabačkog kluba, postao svearmisjki šampion 1950. godine, a potom je prešao u redove ondašnjeg prvoligaša, pančevačkog Dinama. Dan pred derbi meč protiv Metalca u Zagrebu saznao je ime rivala, bio je to Panakota. Ime zagrebačkog boksera mu nije mnogo značilo, ipak beše to i doba velike popularnosti boksa. Iako obrijan odlučio je da Mile da poseti berbernicu, znajući da je najveća verovatnoća da se tu zbori o sportu. Fudbal i boks su najpopularnij teme. Berberinu nije baš bilo jasno zašto želi njegovu uslugu, ali mušterija je uvek u pravu. Imao je Rakin sreće. Pričalo se baš o predstojećem duelu Metalca i Dinama, te je saznao i pojedinosti o svom protivniku.

Kada se vratio u hotel, Mile je do kasno pred ogledalom vežbao kako da zaustavi potencijalne udarce protivnika. Istovremeno, njegov cimer, teškaš Rade Cvetičanin je odmarao. Kada ih je obilazio trener upitao je Šapčanina šta radi.

-Spremam taktiku – odogovrio je Mile i nastavio.
-A Rade? – ponovo će trener.

-Ja sam svoju taktiku već spremio – odgovorio je Rakinov klupski kolega kojeg je očekivao Krizmanić, treći bokser Evrope i šampion FNR Jugoslavije.

Dan kasnije. Rakin je poražen posle velike borbe, dok je Cvetičanin demonstrirao taktiku. Izašao je u ring i predao meč nakon prvog gonga.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa