4. maj 2023.4. maj 2023.
Odličan nastup u Parizu (foto: RSS)

Odličan nastup u Parizu (foto: RSS)

RUKOMET: JUNIORI SRBIJA

Šabački pečat u Parizu

Kombinovan sastav bio blizu finala. Šapčani u vrhu liste strelaca. Četiri predstavnika šabačkog rukometa. Vukašin Antonijević desetostruki strelac
Srbija u Pariz nije otputovala u najjačem sastavu, tim je činila kombinacija juniorskih i kadetskih reprezentativaca, ali je uspela da iznenadi sve i na jakom turniru juniora ostvari polovičan učinak. Finale je bilo blizu, evropski šampion Mađarska je slavila tek u finišu polufinala 33:32, a potom je u duelu za treću poziciju nadigran i pobeđen Tunis 32:27. Koliko je dobar bio nastup u polufinalu govori podatak da su Mađari nadigrali domaću Francusku ubedljivo u finalu 40:34.

Pioniri dva prema jedan
Pionirska selekcija je nastupala u Mađarskoj na turniru po ligaškom sistemu. Srbija je savladala Austriju i Norvešku, a u poslednjem kolu je bila u prednosti na poluvremenu protiv domaćih, no na kraju su naši reprezentativci poraženi. Metalopladtiku Eliskir predstavljala su dva rukometaša. Bek Rastko Radovanović je postigao šest golova, a nastupao je i pivotmen Vuk Stojićević.
Kadeti su dva puta izgubili od vršnjaka Mađarske u Mađarskoj. Filip Milovanović, prvotimac Metaloplastike Eliskir je postigao deset golova, a u listu strelaca se upisao Milija Papović.


Veliki doprinos, možda i ključni za uspeh dao je šabački rukomet. Ekipu predvode selektor Đorđe Teodorović, naš sugrađanin i prvi asistent David Rašić, takođe sugrađanin, trenutni pomoćnik Vlade Matića u Metaloplastici Eliksir. Istovremeno u sastavu su bila četiri šabačka rukometaša. Vukašin Antonijević, postigao je u dva meča deset golova, te iako mlađi od većine, bek Celja je još jednom demonstrirao kvalitet. Krilo Metaloplastike Eliksir Mateja Dodić već je povremeno seniorski reprezentativac i oslonac juniorske selekcije. Osam puta je pogađao mrežu rivala u dva meča. Matejin klupski kolega Brana Mirković se dva puta upisivao među strelce, a nastupao je i Aljoša Damnjanović, još jedan iz redova “plastičara”.

Stručni štab (foto: RSS)


Juniori su prethodnog leta osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu u Portugalu, a ovog ih očekuje Svetski šampionat.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa