18. april 2024.18. apr 2024.
Ponovo Partizan: Dodić, Brajović, Petrović

Ponovo Partizan: Dodić, Brajović, Petrović

RUKOMET: PLEJ OF (M)

Odlučuju nijanse

Partizan u Šabac dolazi kao osvajač Kupa. Osetno bolji nego tokom jeseni. Metaloplastika ima prednost domaćeg terena i želju za revanšom
Vreme je za plej of i starog rivala. O Partizanu se nema šta novo reći, osim da uz sve kvalitete u Šabac dolaze kao osvajači Kupa, što je dodatni podstrek za tim ispunjen samopouzdanjem. U drugom delu sezone imaju devet pobeda u 11 mečeva. Na svakoj poziciji vrhunkog igrača ili igrače (Šotić, Obradović, Peštić, Kovačević, Kojadinović, Jović, Mićić...), desni bek Kojadinović je najbolji strelac Lige.

Najčešće Partizan
Od povratka u Šabac, Vladana Matića „hoće“ Partizan. Vodio je plave protiv njih četiri puta u regularnom delu sezone, dva puta u plej ofu, jednom u Kupu i dva puta na pripremnim turnirima, te je ovo deseti okršaj sa crno-belima trenera Šapčana koji je u igračkoj karijeri nosio dres oba kluba.


Deluje moćno crno-beli tim, ali i momci u plavom imaju takmaca na svakoj poziciji, ne samo jednog (Dodić, Brajović, Jovanović, Alilović, Dakić, Simić, Milovanović, Gavašelišvili, Pavlović...), na golu nenadmašni Arsić, najbolji golman SL. U najjačem sastavu „plastičari“ su poraženi jednom, dok su uz doziranje minutaže, nakon osiguranog drugog mesta, izgubili u Beogradu i Pančevu. Finale je motiv za sebe, a plavi imaju i želju za revanšom nakon prošlosezonske eliminacije.

-Odlučivaće detalji, nijanse, ne samo u prvom, nego i u drugom i eventualnom trećem meču. Partizan je na vrhuncu samopouzdanja, naš cilj je finale i mislim da nas očekuje serija u kojoj je svaki detalj važan. Pozivam navijače da dođu u najvećem broju i još jednom budu naša snaga da Zorka ostane neosvojiva – rekao je Mateja Dodić.

M. Gavašelišvili (foto: RK MP Eliskir)


Prvi meč je zakazan za subotu, od 19 časova u hali „Zorka“, drugi je sedam dana kasnije u Beogradu, a potencijalni treći 2. maja u Šapcu. Ove sezone su igrali i zvanične i pripremne utakmice dva tima i uvek je pobeđivao domaćin. Ukoliko se to desi i sada, u ovoj seriji, Metaloplastika je u finalu plej ofa.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa