18. april 2024.18. apr 2024.
Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

NA OKRUŽNOM TAKMIČENjU IZ ATLETIKE

Sedamnaest medalja za koceljevačke osnovce

Na Okružnom takmičenju u atletici održanom prošlog četvrtka u Šapcu, učenici OŠ “Mića Stanojlović” iz Koceljeve postigli su sjajne rezultate osvojivši ukupno 17 medalja. Od toga 7 zlatnih, 5 srebrnih, 5 bronzanih.

Prva u trci na 300 metara bio je Aleksa Jovičić iz Draginja, učenik 8.razreda. U trci na 600 metara prva je kroz cilj prošla njegova godinu dana mlađa drugarica Nikolina Mijailović.

Stazu od 60 metara najbrže je pretrčao učenik 6.razreda iz Koceljeve Mateja Đurđević.
U bacanju kugle od 3 kilograma najbolji rezultat na takmičenju ostvario je Nikola Tomić iz Donjeg Crniljeva, učenik 6.razreda.

Foto: Privatna arhiva


Prvo mesto u skoku udalj osvojio je njegov školski drug Ognjen Tadić. Pobednici štafete 4h100m bili su Aleksa Jovičić i Uroš Bajić 8.razred iz Draginja i Damjan Đuranović i Uroš Pavlović 8.razred iz Koceljeve.

U bacanju vorteksa najbolji je bio Mladen Matić iz Donjeg Crniljeva, učenik 4.razreda.
Anđela Aleksić iz Donjeg Crniljeva, učenica 7.razred zauzela je drugo mesto u disciplini bacanje kugle 3 kg.

Drugoplasirana je bila i Nataša Mandić iz Donjeg Crniljeva 7.razred u trci na 300m. Isti plasman u ovoj disciplini ostvario je i Uroš Bajić iz Draginja 8.razred.

U skoku udalj drugo mesto pripalo je Vuku Lukiću iz Koceljeve, učeniku 7.razreda, dok je druga kroz cilj u trci na 600 metara prošla njegova drugarica Dunja Momirović iz Koceljeve.

Foto: Privatna arhiva


Na pobedničkom postolju, kao trećeplasirana u bacanju kugle 3 kg našla se još jedna učenica OŠ “Mića Stanojlović” iz Izdvojenog odeljenja u Draginju, Vanja Ivanović.

Treće mesto zauzela je i Ana Bajić iz Draginja, 6.razred u disciplini trčanje na 300m.
Isti rezultat u ovoj disciplini ostvarila je i godinu dana starija Anastasija Lazić iz Koceljeve.

Treći kroz cilj je u trci na 100 metara prošao Uroš Pavlović iz Koceljeve, 8.razred, dok je njegov vršnjak Filip Đošić to učinio u trci na 800 metara.

Prvoplasirani na okružnom takmičenju predstavljaće svoju školu na Međuokružnom u atletici početkom maja u Sremskoj Mitrovici. Za odličan nastup koceljevačkih đaka u Šapcu zasluge pripadaju i profesorima fizičkog i zdravstvenog vaspitanja Milanu Mihailoviću, Nenadu Rankoviću i Marku Nešiću koji su predano radili sa učenicima i pripremali ih za atletska nadmetanja.
V.Bošković

Najnoviji broj

23. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa