18. april 2024.18. apr 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Posle Kovid pauze ponovo organizovana Mala olimpijada

Sport kroz druženje i radost

Nestabilna epidemiološka situacija uzrokovala pauzu, ali sada ponovo Mala olimpijada na sceni. Takmičenje u drugom planu, sreća, radost i druženje u prvom. Ideja manifestacija na teritoriji cele Srbije
Mala olimpijada deo je tradicije Predškolske ustanove Naše dete i nakon pauze zbog nestabilne epidemiološke situacije, ponovo je oživela i postala deo aktivnosti. U proleće 2024. svoje ekipe na stadionu Mačve imalo je 15 vrtića koji su deo PU Naše dete, a svaki tim je činilo deset članova, po pet devojčica i dečaka.

-Svaki dan u našim vrtićima počinje vežbicama za mališane, trudimo se da kada god su povoljni vremenski uslovi deca budu napolju. Ovo je manifestacija radosti i druženja posebno draga svima - rekla je Sandra Mićić iz PU Naše dete.

Foto: "Glas Podrinja"


Podrška sa tribina nije izostala, trud takmičara bio je na najvišem nivou. Pripremljeni su poligoni za igre: preciznosti, štafetnu trku sa preprekama, slalom, trku u džakovima, lopta koja putuje i nadvlačenje konopca.

-Stekli su se uslovi da možemo ponovo da organizujemo ovu divnu manifestaciju. U prvom planu je druženje mališana, želja da imaju lep dan. Hvala svima koji su pomogli da organizujemo Malu olimpijkadu, pre svega Sportskom savezu - naglasio je direktor PU Naše dete Vladimir Rabrenović.
Masovni, školski, rekreativni sport jednako je važan koliko vrhunski i ovakve manifestacije treba posmatrati kao vid promocije sporta među najmlađima i svih benefita koje on nosi, ističe predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.

Foto: "Glas Podrinja"


-Svako dete koje odabere sport već je pobednik. Jednako je važno da pored velikih, vrhunskih sportista, imamo i male sportiste. U planu Grada i Sportskog saveza je da već od sledeće školske godine uvedemo rad profesora fizičkog vaspitanja i sa najmlađima, da mališane na taj način uključimo u sport i da organizujemo Olimpijadu i na većoj teritoriji kako bi se družili i takmičili sa vršnjacima iz okruga i cele Srbije - nagovestio je Pajić.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa