18. april 2024.18. apr 2024.
Foto: FB stranica TO Vladimirci

Foto: FB stranica TO Vladimirci

Opština Vladimirci: da se ostvari san generacija

Nazire se banja Vladimirci

Ideja je da se ide na veliki projekat sa željom da u ovom mandatu uradimo što više i da stvorimo pokazatelje za bolji život. Uz maksimalno iskorišćenje Doma učenika i širom otvorena vrata žiteljima opštine da razmisle o bavljenju tiruzmom i ugoste one koji će nadamo se pohrliti u našu banju koja eto ima brojne mogućnosti da leči žitelje iz bližeg i daljeg okruženja. Sve što smo čuli i videli samo nas učvršćuje u nameri da istrajemo i samo sanjano pretočimo u stvarnost, reči su čelnog čoveka opštine
Projekat za termalnu bušotinu, sportske terene i banjski kompleks lagano otvara knjigu snova generacija da se ukaže izvesno sutra ovih prostora. Četrdeset godina rada u ovoj oblasti i brojne banje koje su sada merilo kvaliteta i usluga stoje iza tvrdnje Aleksandra Marjanovića da se san pretvara u stvarnost. Izvesno je na 700 metara postoji voda temperature od 54 do 56 stepeni a dodatne analize će pokazati koliki je spektar lekovitosti i same vode ali i blata.

Izvesno je na 700 metara postoji voda temperature od 54 do 56 stepeni a dodatne analize će pokazati oliki je spektar lekovitosti i same vode ali i blata


Uz to izvesno je da će moći da greje Dom zdravlja, Dom učenika i zatvoreni bazen, za početak. Kako će banjski kompleks imati ravan krov postavljanjem panela dobila bi se i struja za potrebe banje. Sve bi se opet uklopilo u ekološku sliku idiličnog okruženja. Sportski centar sa više namena kao i sama banja ponudiće sadržaju koji će za početak privući vikend turiste ali i dnevnih tretmana s obzirom da su u okruženju brojni gradovi i opštine. Po Marjanoviću u potencijal banje ne treba ni na tren sumnjati.

Foto: FB stranica TO Vladimirci


Dodatne analize bi mogle doneti i mogućnost da voda koja se rashladi bude i mineralnog sastava pa eto i novih potencijala za one koji imaju te probleme. Prateće prostorije će biti optimalnih kapaciteta ali nikako velike a procena je da bi za pola sata moglo da se zbrine 20 do 28 gostiju. Uz očekivano angažovanje Doma zdravlja u samoj banji za početak bi bilo uposleno pet do devet radnika već po potrebi biće tu i blatnih tretmana a tuševi će biti bez upotrebe šampona kako bi se voda u daljem toku pretvarala u lekovito blato. I sela iz okruženja bi oživela sa mogućnošću da obezbede dodatni smeštaj uz stotinak mesta koje ima Dom učenika. Predsednik opštine Goran Zarić je na upoznavanju, prvom iz serije, projekta zadovoljno konstatovao:

Foto: FB stranica TO Vladimirci


-Ideja je da se ide na veliki projekat sa željom da u ovom mandatu uradimo što više i da stvorimo pokazatelje za bolji život. Uz maksimalno iskorišćenje Doma učenika i širom otvorena vrata žiteljima opštine da razmisle o bavljenju turizmom i ugoste one koji će nadamo se pohrliti u našu banju koja eto ima brojne mogućnosti da leči žitelje iz bližeg i daljeg okruženja. Sve što smo čuli i videli samo nas učvršćuje u nameri da istrajemo i samo sanjano pretočimo u stvarnost, reči su čelnog čoveka opštine.

Utisak ponet iz Vladimiraca je da bi se slika varošice ali i sela zavidno izmenila a mladi dobili mogućnost da na vekovnim ognjištima izgrade budućnost za sebe i svoje potomke. I kako neko dodade da se izgradi pravi dragulj banjskog turizma na diku Vladimiraca.
Sreten Kosanić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa