18. april 2024.18. apr 2024.
Foto: Opšta bolnica Šabac

Foto: Opšta bolnica Šabac

Edukacija kadra jedan od prioriteta šabačke bolnice

Dvoje specijalista šabačke bolnice trenutno se nalaze u zdravstvenim ustanovama u Novom Sadu i Beogradu na dodatnoj edukaciji. Ginekolog dr Vladan Vuković u GAK „Narodni front“ u Beogradu usavršava se iz operativnih tehnika potrebnih za ginekološke procedure. A u Klinici za neurologiju Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine, neurolog dr Ljubina Ćirić prolazi kroz intenzivnu obuku za ultrazvučne preglede krvnih sudova vrata, preneto je na zvaničnoj Fejsbuk stranici Opšte bolnice Šabac.

Foto: Opšta bolnica Šabac


Kako je naglasio dr Slobodan Popović, direktor šabačke bolnice, jedan od prioriteta menadžmenta ove zdravstvene ustanove je edukacija kadra. Osim toga što u bolnicu u kontinuitetu dolaze vrhunski stručnjaci koji naše lekare edukuju iz različitih oblasti medicine, veoma su značajni i odlasci specijalista u druge ustanove kako bi se usavršili u svojim oblastima.

– U našoj ustanovi u toku je smena generacija specijalista. Oko 50 mladih lekara je na specijalizacijama, a njih desetoro na užim specijalizacijama. Veoma važan korak u edukacijama su i odlasci naših specijalista u druge ustanove, a to je trend koji će se nastaviti i u narednom periodu. Dobro edukovan kadar koji prati svetske trendove u medicini garancija je dobre zdravstvene usluge koju će naši sugrađani da imaju – rekao je dr Slobodan Popović.
Izvor: Opšta bolnica Šabac

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa