Инфо

4. мај 2023.4. мај 2023.
Миле Ракин

Миле Ракин

БОКСЕРСКЕ ПРИЧЕ (3)

Скаутовање у берберници

Миле Ракин познат је старијим љубитељима бокса као одличан борац велтер категорије. Носио је дрес шабачког клуба, постао свеармисјки шампион 1950. године, а потом је прешао у редове ондашњег прволигаша, панчевачког Динама. Дан пред дерби меч против Металца у Загребу сазнао је име ривала, био је то Панакота. Име загребачког боксера му није много значило, ипак беше то и доба велике популарности бокса. Иако обријан одлучио је да Миле да посети берберницу, знајући да је највећа вероватноћа да се ту збори о спорту. Фудбал и бокс су најпопуларниј теме. Берберину није баш било јасно зашто жели његову услугу, али муштерија је увек у праву. Имао је Ракин среће. Причало се баш о предстојећем дуелу Металца и Динама, те је сазнао и појединости о свом противнику.

Када се вратио у хотел, Миле је до касно пред огледалом вежбао како да заустави потенцијалне ударце противника. Истовремено, његов цимер, тешкаш Раде Цветичанин је одмарао. Када их је обилазио тренер упитао је Шапчанина шта ради.

-Спремам тактику – одоговрио је Миле и наставио.
-А Раде? – поново ће тренер.

-Ја сам своју тактику већ спремио – одговорио је Ракинов клупски колега којег је очекивао Кризманић, трећи боксер Европе и шампион ФНР Југославије.

Дан касније. Ракин је поражен после велике борбе, док је Цветичанин демонстрирао тактику. Изашао је у ринг и предао меч након првог гонга.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa