Инфо

4. мај 2023.4. мај 2023.
Одличан наступ у Паризу (фото: РСС)

Одличан наступ у Паризу (фото: РСС)

РУКОМЕТ: ЈУНИОРИ СРБИЈА

Шабачки печат у Паризу

Комбинован састав био близу финала. Шапчани у врху листе стрелаца. Четири представника шабачког рукомета. Вукашин Антонијевић десетоструки стрелац
Србија у Париз није отпутовала у најјачем саставу, тим је чинила комбинација јуниорских и кадетских репрезентативаца, али је успела да изненади све и на јаком турниру јуниора оствари половичан учинак. Финале је било близу, европски шампион Мађарска је славила тек у финишу полуфинала 33:32, а потом је у дуелу за трећу позицију надигран и побеђен Тунис 32:27. Колико је добар био наступ у полуфиналу говори податак да су Мађари надиграли домаћу Француску убедљиво у финалу 40:34.

Пионири два према један
Пионирска селекција је наступала у Мађарској на турниру по лигашком систему. Србија је савладала Аустрију и Норвешку, а у последњем колу је била у предности на полувремену против домаћих, но на крају су наши репрезентативци поражени. Металопладтику Елискир представљала су два рукометаша. Бек Растко Радовановић је постигао шест голова, а наступао је и пивотмен Вук Стојићевић.
Кадети су два пута изгубили од вршњака Мађарске у Мађарској. Филип Миловановић, првотимац Металопластике Елискир је постигао десет голова, а у листу стрелаца се уписао Милија Паповић.


Велики допринос, можда и кључни за успех дао је шабачки рукомет. Екипу предводе селектор Ђорђе Теодоровић, наш суграђанин и први асистент Давид Рашић, такође суграђанин, тренутни помоћник Владе Матића у Металопластици Еликсир. Истовремено у саставу су била четири шабачка рукометаша. Вукашин Антонијевић, постигао је у два меча десет голова, те иако млађи од већине, бек Цеља је још једном демонстрирао квалитет. Крило Металопластике Еликсир Матеја Додић већ је повремено сениорски репрезентативац и ослонац јуниорске селекције. Осам пута је погађао мрежу ривала у два меча. Матејин клупски колега Брана Мирковић се два пута уписивао међу стрелце, а наступао је и Аљоша Дамњановић, још један из редова “пластичара”.

Стручни штаб (фото: РСС)


Јуниори су претходног лета освојили бронзу на Европском првенству у Португалу, а овог их очекује Светски шампионат.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa