Инфо

25. април 2024.25. апр 2024.
Р. Марковић (фото: Фонд. српски легат)

Р. Марковић (фото: Фонд. српски легат)

БИЛО ЈЕ У ГЛАСУ 24. АПРИЛ 1980.

Меморијални турнир „Радивоје Марковић“

По свему судећи, од августа ове године, Шабац ће бити домаћин једног од најквалитетнијих фудбалских турнира у земљи, под називом „Меморијал Радивоје – Раћа Марковић“.

Иницијатива Председништва ФК „Мачва“ да се трајно обележи сећање на доаједна југословенског спортског новинарства Радивоја Марковића наишла је на општу подршку у свим фудбалским форумима.
Тако је, прошлог понедељка, одржан први састанак у Шапцу, коме су присуствовали представници ФСЈ и ФСС, Радио Београда, Радио Шапца, спортских новинара и представника Мачве на коме је изабран Координациони одбор за даљи рад на установљењу овог, за даље традиционалног фудбалског турнира. Да би се сачувало трајно сећање на Радивоја Марковића већ је извесно да ће Шабац већ од августа ове године постати домаћин фудбалског турнира, једног од најјачих ове врсте у нашој земљи. Предвиђа се да на турниру учествује првак Југославије у фудбалу, победник Купа, један тим из иностранства и шабачка Мачва.




Победнику турнира би био додељен скупоцени пехар у трајно власништво, као и друга признања Фудбалског савеза, Радио Београда и Радио Шапца. У оквиру овог меморијалног турнира Радио Београд ће организовати такмичење радио-репортера, а најбољем би био додељен златни микрофон.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa