Инфо

11. април 2024.11. апр 2024.
Три лиге међу десет
СПОРТ: ДОМАЋЕ У ЕВРОПИ

Три лиге међу десет

У најпопуларнијим спортовима код нас, ранг домаћих лига само у два спорта је Србију сврстао међу десет најбољих на контитненту. ВК Шабац најбоље пласирани клуб од представника Шапца. МП највише напредовала
Национална ватерполо лига је најбоље позиционирана од свих домаћих такмичења у европским оквирима. Према последњим табелема ЛЕН, од марта текуће године, Супер лига је шеста у Европи. Боље су, редом: Италија, Мађарска, Шпанија, Грчка, Хрватска. После СЛ следе лиге: Француске, Немачке, Румуније, Црне Горе... рангирано је укупно 30 лига. Супер лига је назадовала за два места у односу на претходно бодовање. Ватерполо клуб „Шабац Еликсир“ је тренутно 35. у Европи, четврти од клубова из Србије, иза Новог Београда, Црвене Звезде и Радничког. На листи је 138 клубова. Посматрани су резултати у претходне четири године.



Према освојеним поенима клубова, Супер лига Србије у рукомету је тренутно 17. у Европи (табела од 29. марта), мада ЕХФ је увео нови систем бодовања, где се лиге посебно бодују у сваком од такмичења и тако је на старту ове сезоне наша лига била без права представника у Лиги шампиона, Војводина је позвана у ЕЛ на основу титуле у ЕК претходне сезоне, иако Србија није имала бодова за учесника, док су три тима играла Евро куп. Посматрани су резултати у претходне три сезоне. Металопластика је ове године други најуспешнији представник Србије у Европи када говоримо о мушком рукомету, но у збиру претходне три, налази се иза Партизана и Динама (уз Војводину) и заузима 137. место. У односу на старт сезоне напредовала је 54 места. Код дама Медицинар је стицао право претходне три сезоне, али није имао финансијске могућности за Европу, но налази се на листи на позицији 263.

Фудбалска Супер лига је 19. Супер лига у одбојци је 14, док кошаркашка Прве лига заузима десето место. Најјача футсал лига Србије је на осмом месту у Европи, а најбоље пласирани тим на листи клубова у Европи с нашег подручја је КМФ Лозница, тренутно девети клуб Европе.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa