Инфо

25. април 2024.25. апр 2024.
Д. Михаиловић (фото: Индијски одб. савез фб)

Д. Михаиловић (фото: Индијски одб. савез фб)

ОДБОЈКА: ДРАГАН МИХАИЛОВИЋ, СЕЛЕКТОР ИНДИЈЕ

Повратак за нови почетак

Индијски одбојкашки савез поново је део програма помоћи Светске одбојкашке федерације. Први потез након потписивања уговора био је позив шабачком тренеру Драгану Михаиловићу да поново, након пет година, преузме мушки сениорски тим.

-Договорили смо сарадњу, најпре на годину дана, уз могућност продужења. Они желе да будем ту читав олимпијски циклус, ја више волим да видим каква ће бити сарадња. Уколико је на обострано задовољство, нема разлога да не буде настављена – истиче шабачки одбојкашки стручњак.

Индијски одбојкашки савез је одлучио да организује отворен тренинг за све, те је пред Драганом Михаиловићем задатак да за више стотина кандидата омгући простор да покажу колико могу.
-Више од 500, тачније 520 кандидата за селекције до 18, до 20 година и сениорску. Помажем у раду млађих селекција, предводим сениоре и треба сваком дати прилику.

Други мандат (фото: фб профил Д. Михаиловић)


Претходни ангажман овдашњег тренера била је селекторска позиција у репрезентацији Хонг Конга. Три године је провео у овом граду/држави.
- Oдлично смо сарађивали, међутим становници Хонг Конга су нижи, то је генетика, а знамо да је за одбојку потребна висина. Избор није велики. Индија је другачија на сваки начин. Говоримо о једној од најмногољуднијих држави и мноштву високих, витких момака чија грађа је Богом предодређена за одбојку. Наравно, те предиспозиције нису довољне, али зато следе тренинг и напоран рад.

Олимпијски циклус за Лос Анђелес је почео. Предстоје квалификације на више нивоа, за различита такмичења. Успех је постигнуће које долази на крају једног процеса.
- Идеја је да подмладимо тим, јер претходних година нису много пажње посвећивали младим играчима. Почиње нови олимпијски циклус. Оно што је важно на почетку, то је да радим са одличним, васпитаним, вредним и скромним момцима. Они и њихов приступ уливају оптимизам – закључује Михаиловић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa