25. april 2024.25. apr 2024.
D. Mihailović (foto: Indijski odb. savez fb)

D. Mihailović (foto: Indijski odb. savez fb)

ODBOJKA: DRAGAN MIHAILOVIĆ, SELEKTOR INDIJE

Povratak za novi početak

Indijski odbojkaški savez ponovo je deo programa pomoći Svetske odbojkaške federacije. Prvi potez nakon potpisivanja ugovora bio je poziv šabačkom treneru Draganu Mihailoviću da ponovo, nakon pet godina, preuzme muški seniorski tim.

-Dogovorili smo saradnju, najpre na godinu dana, uz mogućnost produženja. Oni žele da budem tu čitav olimpijski ciklus, ja više volim da vidim kakva će biti saradnja. Ukoliko je na obostrano zadovoljstvo, nema razloga da ne bude nastavljena – ističe šabački odbojkaški stručnjak.

Indijski odbojkaški savez je odlučio da organizuje otvoren trening za sve, te je pred Draganom Mihailovićem zadatak da za više stotina kandidata omgući prostor da pokažu koliko mogu.
-Više od 500, tačnije 520 kandidata za selekcije do 18, do 20 godina i seniorsku. Pomažem u radu mlađih selekcija, predvodim seniore i treba svakom dati priliku.

Drugi mandat (foto: fb profil D. Mihailović)


Prethodni angažman ovdašnjeg trenera bila je selektorska pozicija u reprezentaciji Hong Konga. Tri godine je proveo u ovom gradu/državi.
- Odlično smo sarađivali, međutim stanovnici Hong Konga su niži, to je genetika, a znamo da je za odbojku potrebna visina. Izbor nije veliki. Indija je drugačija na svaki način. Govorimo o jednoj od najmnogoljudnijih državi i mnoštvu visokih, vitkih momaka čija građa je Bogom predodređena za odbojku. Naravno, te predispozicije nisu dovoljne, ali zato slede trening i naporan rad.

Olimpijski ciklus za Los Anđeles je počeo. Predstoje kvalifikacije na više nivoa, za različita takmičenja. Uspeh je postignuće koje dolazi na kraju jednog procesa.
- Ideja je da podmladimo tim, jer prethodnih godina nisu mnogo pažnje posvećivali mladim igračima. Počinje novi olimpijski ciklus. Ono što je važno na početku, to je da radim sa odličnim, vaspitanim, vrednim i skromnim momcima. Oni i njihov pristup ulivaju optimizam – zaključuje Mihailović.

Najnoviji broj

23. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa