16. maj 2024.16. maj 2024.
Valur i Primorje za trofej
SPORT: EVROPSKI TAKMACI ŠAPČANA

Valur i Primorje za trofej

Šabački sport na evropskoj sceni najpopularnijih sportova ove sezone predstavljali su rukometaši Metaloplastike Eliksir i vaterpolisti Šabac Eliksira. Oba tima su stigla među 16 najboljih u Evro kupu (vaterpolo) i EHF kupu. Rezultati rivala koji su ih eliminisali u pomenutoj fazi pokazuju da su Šapčani imali snažne takmace na drugoj strani, one koji su još u takmičenju i blizu trofeja.



Šabački vaterpolisti stavili su tačku na evropski put: Dinama iz Bukurešta, Noazi La Seka i valjevskog Valisa, plasiravši se u grupnu fazu Evro kupa zajedno sa italijanskom Ortiđom. Put Šapčana završen je u grupnoj fazi. Iako je u prvom kolu tim Nemanje Ličanina savladao Primorje iz Rijeke, Istriani su do kraja uspeli da osvoje prvo mesto u grupi, plasiraju se u nokaut fazu, eliminišu Dinamo Tbilisi i Vuljagmeni i plasiraju se na finalni turnir gde će se za trofej boriti sa Sabadeljom, Jugom i Španadauom. BVSC Žuglo je bio drugi u grupnoj fazi, ali je u prvom kolu nokaut faze eliminisan od Zvezde. Ortiđu je u istoj fazi eliminisao Špandau.

Islandski Valur je elminisao Metaloplastiku u osmini finala EHF kupa. Šapčani su pre toga nadigrali BK 46. Valur je potom eliminisao i dva predstavnika Rumunije, Steauu i Baia Mar za plasman u finale gde ga očekuje dvomeč protiv Olimpijakosa. S obzirom na iskustvo Islanđani imaju i ulogu blagog favorita.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa