16. maj 2024.16. maj 2024.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

POTPISANI UGOVORI O STIPENDIJAMA ŠABAČKIH STUDENATA

Podsticaj za najbolje

Za ovu namenu iz budžeta grada izdvojeno je 3.240.000 dinara. Studenti će dobiti po 180.000 podeljeno na šest mesečnih rata. Stipendije su podeljene za studente u pet naučnih oblasti. Neki od studenata stipendiju grada su dobijali i ranije, zbog izuzetnih ocena
Osamnaest najboljih studenata Šapca dobilo je stipendije od svog grada. Ugovore o stipendiranju potpisali su u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i član Gradskoj veća zadužen za obrazovanje Marko Isaković i načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Vesna Gligorić.

Foto: Glas Podrinja


-Stipendija dosta znači studentima i kao podstrek da nastavimo dalje i da nas motiviše da budemo najbolja verzija sebe. Trudićemo se da damo doprinos našoj državi, kako sada, tako i u budućnosti, rekla je Mina Šumanac student Medicinskog fakluteta u Beogradu.

Stipendije su namenjene studentima osnovnih i master studija. Prosek svagod od stipendista je iznad 9 i to od početka studija.

Foto: Glas Podrinja


-Stipendija mi je značajna, ali mi je posebno drago da Grad Šabac prepoznaje mlade, talentovane ljude i da ih nagrađuje. Ovo nam predstavlja dodatni motiv da ostvarujemo nova lična dostignuća, a da budemo i nagrađeni, rekao je Aleksandar Lazić, student Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Za ovu namenu iz budžeta grada izdvojeno je 3.240.000 dinara. Studenti će dobiti po 180.000 podeljeno na šest mesečnih rata.

Foto: Glas Podrinja


-Drugi put dobijam ovu izuzetno značajno stipendiju. Drago mi je što je Grad Šabac uspeo da prepozna mlade talente, poput mene i mojih kolega i što je uspeo to da nagradi. Nadam se da ćemo u budućnosti mi Gradu to uspeti da vratimo kroz svoje znanje i inovacije, navela je Katarina Gajić, takođe student Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Kako je naveo gradnačelnik Pajić, ove godine za stipendije su kokurisala 54 studenta. Stipendije su podeljene za studente u pet naučnih oblasti. Neki od studenata stipendiju grada su dobijali i ranije, zbog izuzetnih ocena.

Foto: Glas Podrinja


-Konkurencija je bila velika. Javili su se mladi, pametni, ambiciozni ljudi, u svetu nauke. Nadamo se da će ostati u svojoj državi i svom gradu i dati doprinos da napredujemo i kao grad i kao država. Zaista je velika čast što sam učestvovao u dodeli stipendija za naše najbolje studente. Znamo da je znanje moć i činimo sve da obrazovni sistem u našoj državi bude na što višem nivou. Zbog toga se trudimo da, kao lokalna samouprava, damo i svoj doprinos, da naši studenti imaju što bolja postignuća, rekao je gradonačelnik Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa